Predsednik UO RSV Borislav Perović: Odluke neprihvatljive - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Predsednik UO RSV Borislav Perović: Odluke neprihvatljive

Predsednik UO RSV Borislav Perović: Odluke neprihvatljive

zika.bogdanovic
0 komentar

Predsednik UO Rukometnog saveza Vojvodine, Borislav Perović, oglasio se u saopštenju povodom sednice UO Rukometnog saveza Srbije koja će se održati u Beogradu u petak od 14 časova:

– Povodom zakazane sednice UO RSS za 15. maj, a u sa vezi sa pojedinim tačkama dnevnog reda, u skladu sa ranije usvojenim Zaključcima na UO RSV, neophodno je da navedem sledeće:

Prvo, potpuno je neprihvatljivo da se odluka o načinu završetka takmičenja u sezoni 2019/2020, kao i o načinu sprovođenja takmičenja u sezoni 2020/2021, donosi bez ozbiljne stručne analize, šire javne rasprave, a naročito suprotno stavovima Arkus lige i TK RSS, te konačno suprotno važećim normativnim aktima RSS, Zakonu o sportu i Uputstvima Vlade Republike Srbije, što će biti samo još jedna u nizu nezakonitih odluka UO RSS.

Navedeno upućuje na zaključak da se predloženom odlukom samo želi pogodovati pojedinim klubovima, a na štetu većine drugih, a iz razloga koji su poznati samo predlagaču navedene odluke, pri čemu se dodatno zanemaruje da će svi klubovi u narednom periodu biti realno u ozbiljnim finansijskim problemima, tako da jednostavno neće ni moći da finansiraju takmičenje u megalomanskim ligama.

Drugo, postavlja se ozbiljno pitanje da li je sada vreme za izbor selektora stranca muške seniorske reprezentacije, kada se imaju u vidu odluke IHF i EHF o učesnicima na međunarodnim prvenstvima, kao i da je ova godina izborna godina u RSS.

Treće, naročito je neprihvatljivo da se sada podnosi inicijativa za donošenje odluke o raspisivanju izbora na svim nivoima u RSS, a bez ikakvih prethodnih konsultacija sa regionalnim rukometnim savezima, kao i bez prethodne promene Statuta RSS, na čemu regionalni savezi rade već duži vremenski period.

Ovo ukazuje na to da UO RSS ne interesuje šta misle regionalni savezi, te da se faktički upravo vrši opstrukcija, kako ne bi došlo do dogovora svih regionalnih saveza oko izmene Statuta RSS, te potom nastavka rada Skupštine RSS u punom sastavu, a što bi trebalo biti zajednički interes.

Dodatno, ovo ukazuje da pojedinci u UO RSS čak i ne žele da svi regionalni savezi uzmu učešće u radu Skupštine RSS, jer im očigledno ovako više odgovara, uz dužno poštovanje prema onima, kao što je gosp. Đukić Milan, koji, kao član UO RSS, predsednik UO Arkus lige, te predsednik UO RK ”Vojvodina” iz Novog Sada, u svemu tome neće da učestvuje i to jasno i javno iznosi.

Zbog svega navedenog RSV i dalje ne može da uzme učešće u radu Skupštine RSS, pod ovim uslovima, niti da podrži gore navedene predloge odluka, jer smatra da bi se usvajanjem istih napravila nenadoknadiva šteta za naš rukomet – piše u saopštenju koje je potpisao prvi čovek vojvođanskog rukometa Borislav Perović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball