Balkan-Handball.com

PROMOCIJA BREGARA: Velika promena koja nam znači

Ženska rukometna reprezentacija Srbije priprema se za utakmice baraža za Svetsko prvenstvo u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Prva utakmica je na programu 17.04. u Šalji, a četiri dana kasnije naša nacionalna selekcija će ugostiti Slovakinje u Beogradu. Dan uoči puta u Slovačku, na prvu baraž utakmicu, medijima su se obratili Milena Delić, predsednica Rukometnog saveza Srbije, Uroš Bregar, novi selektor nacionalne selekcije i kapiten Katarina Krpež Šlezak.

Milena Delić sa sa optimizmom gleda na novo poglavlje u našoj nacionalnoj selekciji:

  • Želim pre svega da pozdravim našeg novog selektora, gospodina Uroša Bregara i kapitena Katarinu Krpež Šlezak. Krećemo u novo poglavlje nakon neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre i isteka četvorogodišnjeg ugovora bivšeg selektora, gospodina Obradovića. Morali smo da tražimo novo rešenje. Uroša Bregara poznajem dugo i pratim njegov rad, pri prvom kontaktu smo lako došli do zajedničkog dogovora na obostrano zadovoljstvo. Osetila sam njegovu želju da prihvati vođenje naše selekcije. Iako mlada osoba, poseduje veliko trenersko iskustvo, kako u radu u Krimu, gde je već godinama učesnik Lige šampiona, tako i u reprezentaciji Slovenije. Mislim da je neko ko prati evropske trendove i to će pokušati sad da primeni i na našu selekciju.

Novi selektor naših rukometašica, Uroš Begar zadovoljan je početkom priprema:

  • Prvo, moram da se zahvalim na poverenju. Veoma sam zadovoljan sa ova tri dana zajedničkog rada. Sve igračice su na visokom nivou, imaju veliku želju i volju i verujem da možemo da pravimo velike i dobre stvari. Istina je da imamo nekih zdravstvenih problema, Trifunović ne putuje sa nama, ali sve ostale igračice su spremne. Sa velikim oprimizmom očekujemo ove utakmice i jedva čekamo da počne.

Katarina Krpež Šlezak veruje da će se uz pozitivnu atmosferu i dobar rad reprezentacija plasirati na Svetsko prvenstvo:

  • Ovo je velika promena i mnogo nam znači. Vidi se da je veliko osveženje, nasmejana i pozitivna lica, što je veoma bitno. Ja se lično osećam lepo, a vidim i da su devojke zadovoljne. Imala sam priliku da radim sa Urošem Bregarom i samo mogu preneti pozitivne utiske o njemu i njegovom načinu rada. Ovo će nam dobro doći da se vratimo na visoki nivo, da igramo brzo, da igramo moderni rukomet. Od utakmica protiv Slovačke ne očekujemo lake duele, ne potcenjujemo nikoga, ali bez obzira na sve mi treba da dobijemo te utakmice. Imamo dobru ekipu i to treba da prenesemo na teren. Moramo na terenu da pokažemo da smo bolji i verujemo da će sve biti kakao treba. Krenuli smo sa pripremama, sve se odvija po planu i nadam se da ćemo se u utakmicama pokazati u najboljem svetlu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *