PROMOVISAN NOVI VOĐA "ORLOVA" - Vladan Matić: Cilj je da igramo lep rukomet - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan PROMOVISAN NOVI VOĐA „ORLOVA“ – Vladan Matić: Cilj je da igramo lep rukomet

PROMOVISAN NOVI VOĐA „ORLOVA“ – Vladan Matić: Cilj je da igramo lep rukomet

zika.bogdanovic
0 komentar

Rukometni savez Srbije promovisao je na današnjoj konferenciji za medije novi stručni štab predvođen selektorom Vladanom Matićem, koji će biti peti čovek na toj funkciji od osamostaljivanja Srbije 2006. godine. Prvi se medijima obratio generalni sekretar RSS, Božidar Đurković:

–  Danas za seniore počinje novi period, ciklus Evropskog prvenstva 2014. Rukometni savez Srbije učiniće sve da Vladan Matić, Dejan Perić, reprezentativci i ceo stručni štab imaju uslove  za ostvarivanje što boljih ciljeva. Posle EP koje je održano u Srbiji reprezentacija je izašla jača nego ikad, učestvovali smo na Olimpijskim igrama, sada branimo srebrnu medalju. Grupa u kojoj se nalazimo garantuje interesantne mečeve. Pred nama i novim stručnim štabom mnogo je izazova. Ono što sada mogu da kažem je da će ovo biti dugoročna saradnja.

Vladan Matić, selektor muške rukometne reprezentacije, nije krio zadovoljstvo dolaskom na čelo nacionalnog tima:

–  2001. godine otišao sam iz Srbije. Čast mi je da posle 12 godina mogu da doprinesem državi i reprezentaciji. Emocije su pomešane, kao i osećanja. Radeći u Mađarskoj i sada u Sloveniji, navikao sam da se nosim sa izazovima. U Dejanu Periću imam saradnika i prijatelja, verujem u njega, kao i u ljude iz Saveza. Mi smo euforična nacija, treba da budemo strpljivi, korak po korak. Želim da igramo lep rukomet i da u svakoj utakmici idemo na pobedu.

Dejan Perić, trener golmana muške rukometne reprezentacije Srbije, ponovo se vraća u reprezentativnu trenerku:

– Zaista je privilegija  i čast da radim posao u reprezentaciji. Svako ko je posvećen poslu, najviše priznanje koje može da dobije je rad sa reprezenatcijom i rad za svoju zemlju. Zahvalan sam Vladanu Matiću na ukazanom poverenju. U današnje vreme zaista je retkost naći ovako lojalnog saradnika i prijatelja. Uradiću sve da u ulozi u kojoj sam se našao dam svoj maksimum. Imamo ozbiljne ciljeve, ova reprezentacija pravila je zaista velike rezultate, osećam da smo spremni za ovaj izazov, kako bismo zajedničkim radom unapredili sve.

Momir Ilić, kapiten reprezentacije Srbije:

– Posle junskih kvalifikacija otišli smo srećni što smo reprezentativci države. Sa dobrim rezultatima koje smo ostvarili na utakmicama, želimo da nastavimo i sada, i da napravimo dobar rezultat. Imam poverenja u Vladana Matića i Dejana Perića, znam da imaju kvalitet i znanje, i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate za svoju zemlju.

Vladimir Novaković, član UO RSS, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, dao je podršku novom selektoru, kao i reprezentaciji Srbije.

Vladan Matić, za Jugoslaviju i SCG odigrao 108 utakmica, a postigao je ukupno 234 gola. Prvu utakmicu odigrao je 29. novembra 1995.godine, sa Belgijom 29:17. Poslednju je odigrao 31. januara 2004. godine, u Sloveniji sa reprezentacijom Švedske, kada je reprezentacija „tri krune“ slavila 35:34.

Dejan Perić, za Jugoslaviju i SCG odigrao ukupno 206 utakmica i postigao jedan gol, dok je dres Srbije nosio na šest mečeva (ukupno 212). Prvu utakmicu odigrao 21. oktobra 1989. godine, protiv Danske, 24:21. Poslednju utakmicu igrao je 23. januara 2010. godine na EURO 2010 sa domaćinom Austrijom 31:37.

Utakmica u Jicinu u Češkoj, između reprezentacije Srbije i Češke, biće 150. utakmica Srbije. Do sada je selekcija Srbije odigrala 149 utakmica, u kojima je zabeležila 83 pobede, 11 remija i 55 poraza protiv 36 zemalja.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball