PRVENAC PARTIZANA U SEHA SSL: Crno-beli slomili Lovćen u završnici! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan PRVENAC PARTIZANA U SEHA SSL: Crno-beli slomili Lovćen u završnici!

PRVENAC PARTIZANA U SEHA SSL: Crno-beli slomili Lovćen u završnici!

zika.bogdanovic
0 komentar

Rukometaši Partizana došli su do prvih bodova u SEHA SSL posle velike borbe sa cetinjskim Lovćenom 26:23 (13:12) pred 400 gledalaca na „Banjici“. U odlučujućim trenucima, nije zadrhtala ruka mladim rukometašima „crno-belih“, koje su predvodili penaldžija Matičić sa sedam golova, precizni Luka Minić u odlučujućim trenucima sa četiri pogotka i Mihajlo Radovanović na golu sa 10 odbrana. Kod gostiju, bekovi Vukičević i Nikolić bolji od ostatka tima i najefikasniji sa po pet pogodaka.

STATISTIKA

Jaka odbrana Crnogoraca i raspoloženi Abramović, naterali su Aleksandra Brkovića da već posle 12 minuta zatraži tajm-aut, kada je Lovćen već imao velikih +5 – 6:1. Pokrenulo je to mladu bekovsku trojku crno-belih (Sretenović – Đuričić – Radovanović), već posle četiri minuta, crno-beli su se pogotkom Mihailovića vratili na 5:6. Napadom Lovćena su solidno dirigovali Nikolić i Vukičević, ali kada se odrana Partizana konsolidovala, stiglo je i prvo vođstvo preko Luke Minića za 10:9 u 23. minutu.

Na odmor je crno-bele sa vođstvom odveo precizni Viktor Matičić golom u poslednjim sekundama prvog dela za 13:12.

Dobra golmanska serija Mihaila Radovanovića obeležila je početak drugog poluvremena, a golovi Sretenovića i Radovanovića prvih +3 – 15:12. Agilni Kasim Kamenica, uspeo je da na trenutak probudi svoje igrače, što je rezultiralo serijom 4:0 i vođstvom 16:15. Nikolić i Vukičević su držali Lovćen u igri sve do 49. minuta i 19:19, kada crno-beli dodaju gas i lome protivnika.

Mijailo Marsenić postiže karakteristični gol sa bekovske pozicije za 21:19 u 51. minutu. Na +3 vodi hladnokrvni Mršulja (23:20) tri minuta kasnije. Na tri minuta pre kraja pri rezultatu 24:21, crno-beli ne koriste napad za +4. Poslednju šansu za priključak propušta Igor Marković, koji pogađa stativu sa levog krila na minut i po pre kraja pri rezultatu 24:22.

Brković traži minut odmora, a ekipa na to reaguje sa dva gola u 20 sekundi Minića i Mršulje. Bodovi ostaju na „Banjici“…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball