PRVO SLAVLJE U SLANOJ BARI: Vojvodina rutinski sa Lovćenom – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

PRVO SLAVLJE U SLANOJ BARI: Vojvodina rutinski sa Lovćenom

Rukometaši novosadske Vojvodine nastavljaju sa usponima i padovima ove sezone. Posle pobede u Osijeku, pa ubedljivog poraza prošle subote od Vardara na domaćem parketu, tim Momira Rnića je zabeležio ubedljivu pobedu (treću) nad cetinjskim Lovćenom 30:23 (17:12) u uvodnom meču šestog kola SEHA GAZPROM South Stream Lige. Od samog starta bilo je jasno „ko je gazda“ na Vošinom bunjištu u „Slanoj bari“. Samo u prvih pet-šest minuta, tim Kasima Kamenice je bio ravnopravan takmac srpskom šampionu, pre nego je proradila odbrana Novosađana sa Danimirom Ćurkovićem u glavnoj ulozi. Domaći igrači su postizali golove kao na traci bazirane na dobrom odrađenom poslu u odbrani, pa je tako Vojvodina za sedam minuta napravila seriju 7:0 i sa 2:3 otišla na velikih 9:3, a Kamenica pozvao svoje igrače na minut odmora.

STATISTIKA

Žustri saveti iskusnog trenerskog vuka nisu pomogli njegovoj, u velikoj meri, limitiranoj ekipi, pa su Novosađani nastavili da rešetaju mrežu bezpomoćnog Abramovića. Sve do 14:5 u 22. minutu, nije se stajalo. Na golu je odličan bio Miroslav Kocić, a u napadu, raspucani Uroš Elezović, uz pomenutog Ćurkovića, koji se često nalazio u ulozi egzekutora. Napad Lovćena, spor i bez ideje, tek je svoju šansu našao u opuštanju domaćina. Tako su Crnogorci postigli sedam golova za poslednjih sedam minuta, više nego za prethodna 23, za podnošljivih – 17:12 na poluvremenu.

Gosti sa Cetinja su najbliži bili povratku u meč već u 31. minutu, kada je uvodni gol u drugom delu postigao Čizmović – 17:13. To dovoljno govori o izostanku neizvesnosti u „Slanoj bari“. Ponovo su Novosađani sklopili odbranu, a Elezović nastavio da pogađa. Poslednju šansu za priključak, Cetinjani su imali u 46. minutu pri rezultatu 24:18, međutim, serija 3:0 Strahinje Stankovića i Bojana Todorovića za 27:18, odagnala je svaku pomisao da bi se nešto nepredviđeno moglo desiti…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *