„Puca“ od starta: Španija nakon drame savladala Nemačku! (Video) – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

„Puca“ od starta: Španija nakon drame savladala Nemačku! (Video)

Veliki derbi i jako važan duel za dalji rasplet viđen je već na startu olimpijskog turnira u Japanu. Nakon velike drame u završnici, Španija je savladala Nemačku 28:27 (12:13).

Nemci su bolje počeli, nametnuli svoj ritam od starta, ali, kako je vreme odmicalo Španci su preuzimali kontrolu. Ipak, izabranici Alfreda Gislasona su na odmor odneli minimalno vođstvo, ali je „Furija“ preokrenula početkom nastavka, povela sa 19:16, da bi se Nemci vrlo brzo vratili i preokrenuli u finišu.

Usledila je rezultatska klackalica u poslednjih deset minuta, i rasplet u samoj završnici.Dujševaev je postigao dva gola u poslednja dva minuta, a Nemci napravili dva probijanja – najpre Marsel Šiler, a u napadu za remi Štefan Vajnhold, iako je Nemačka imala situaciju 7 na 6. 

Par sekundi pre kraja, Filip Veber je ukrao loptu i stvorio svom timu još jednu malu šansu, ali je vremena bilo premalo.

ŠPANIJA-NEMAČKA 28:27 (12:13)

ŠPANIJA: De Vargas 11 odbrana, Korales – Gurbindo 2, Makeda 2, Fernandez 4, Entrerios 1, Dujšebaev 4, Sarmiento 1, Sole 2, Figueraš 5, Moros, Robledo 2, Abeljo 5, Gvardiola

NEMAČKA: Biter 10 odbrana, Volf 1 odbrana – Druks 2, Kastening 3, Kun 2, Šiler 2, Hefner, Veber 2, Vajnhold 5, Knor 1, Pekeler 4, Lemke, Gola 3, Genshajmer 3, 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *