Balkan-Handball.com

Milorad Šolević reizabran za direktora ARKUS lige

Na  sednici UO ARKUS, nakon održanih javnih konkursa, donete su odluke o izboru Milorada Šolevića za Direktora lige, odnosno Zorana Tijanića za pomoćnika direktora za sudijska pitanja.

Poverenje svih članova ARKUS lige, u prethodnom mandatu, stekao je i dosadašnji sekretar Asocijacije, Vladimir Knežić, koji je reizabran na novi mandatni period.
Na polju marketinga Asocijacija Klubova Super lige planira još dodatnih aktivnosti u odnosu na period iza nas, pa je shodno tome, takođe zbog izuzetnog rada, na još dve godine angažovan Dušan Živković, koji će obavljati poslove marketing menadžera ARKUS lige, a pored njega doneta je odluka o angažovanju PR-a ARKUS lige, a ovu funkciju obavljaće Ana Jovanović.

Pored odluka o formiranju tima ARKUS lige, donete su odluke o izdavanju dozvole za sezonu za čak osam klubova. Ostala su još samo četiri kluba, koja nisu dobila dozvolu za sezonu (Jugović, Mokra Gora, Proleter i Železničar 1949). Klubovima, koji nisu dobili dozvolu za sezonu dat je rok do 29.7. da ispune sve uslove za dobijanje dozvole, a u suprotnom neće imati mogućnost da se takmiče ni u jednoj ligi u predstojećoj sezoni.
Realna su očekivanja da će pomenuti klubovi već početkom naredne nedelje ispuniti sve uslove za dobijanje dozvole za sezonu.

Zbog inicijative koju je uputilo nekoliko klubova Asocijacije, a u vezi sa načinom i visinom izmirivanja obaveza prema ligi i službenim licima, doneta je odluka da se anketiraju svi klubovi da li žele da plaćaju obaveze po modelu Super B lige, gde bi oni na početku obe polu sezone uplatili kompletan iznos u kome bi sve bilo obuhvaćeno: kotizacija, takse, putni troškovi, porezi i doprinosi službenih lica kao i licence koje klubovi plaćaju pojedinačno. Nakon anketiranja, UO ARKUS će doneti konačnu odluku o modelu ispunjavanja obaveza za sledeću sezonu.

ARKUS

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *