Balkan-Handball.com

Rajko Prodanović prekobrojan u MKB Vespremu

Kako sada stvari stoje, dugogodišnji broj 1 na poziciji desnog krila u reprezentaciji Srbije, Rajko Prodanović (27), neće se naigrati u dresu svog novog kluba – mađarskog šampiona MKB Vesprema. Španski trener Antonio Karlos Ortega na pripremama na slovenačkoj Rogli računa na 16 igrača, a među njima nema bivšeg igrača Jugovića, Antekjere, Vardara i PIK Segeda, koji je ostao da trenira sa drugom ekipom Vesprema kod kuće. Vesprem na poziciji desnog krila ima dva proverena mađarska reprezentativca, Ivančika i Điljaša, pa je dolazak Prodanovića ovog leta dodatno samo pojačao konkurenciju na toj poziciji. Iako pod ugovorom, stručni štab trenutno ne računa na srpskog reprezentativca, koji je dogovor sa Vespremom postigao još prošle godine, u vreme kada je trener mađarskog tima bio još uvek Lajoš Močai. Sa promenom trenera, došlo je i do promene vizije tima, a da li će se situacija promeniti ili će Prodanović morati u potragu za novom sredinom – na pozajmicu, ostaje da se vidi.

Na pripremama Vesprema nema ni dva srpska pivotmena, Uroša Vilovskog i Živana Pešića. Vilovski ni prošle godine nije bio u planovima Ortege, pa je drugi deo sezone proveo na pozajmici u francuskom Monpeljeu. Što se tiče Pešića, koji je pružao dobre partije ovog leta u dresu juniorske reprezentacije Srbije na SP u BiH, gotovo sigurna opcija je pozajmica.

U mađarskom šampionu od ove sezone nastupa kapiten reprezentacije Srbije, Momir Ilić.

 

3 Comments

 1. Briga

  09/08/2013 at 08:33

  „Điljaša“, WTF?
  Aki pišu Gulyás, trebamo pisati Gujaš ako se ne varam…

 2. Segedinac

  10/08/2013 at 01:17

  To je mislio, da ca otici is Segedina, i igrace za najveci rival, Vesprem…
  A sad je dobio mozemo reci, kaznu…sto je ostavio Pik Seged.
  Vesprem vec vise godina samo zato pokupuje najbolje igrace od Segeda i mnaje madjarske ekipe (ili nijvise puta ni ne plati za njih, nego ih dovode besplatno), da se ne pojacaju…a ko su prekobrojni, mogu greljati klupu…
  Vec ne prvi put odigraju ovo…
  Ovo je zavredio Rajko…u Segedinu su go obozavali, a on se lako prodao za Vesprem, gde nece doboti ni minut…

 3. Pingback: Rajko Prodanović na pozajmici u Rajn Nekar Levenu! :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *