RK Dolovo prinuđen da istupi iz Prve lige! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

RK Dolovo prinuđen da istupi iz Prve lige!

Tužna vest stiže nam iz još jednog srpskog mesta koje je doprinelo stvaranju krilatice u kojoj se rukomet naziva „sportom malih sredina“ – Dolova. Mesto prepoznatljivo po našem sportu se, nažalost, neće nagledati rukometa do kraja ove sezone, a možda i duže. Kako kažu iz uprave, ekipa je odigrala poslednju utakmicu u Prvoj ligi ove sezone.

Saopštenje RK Dolovo prenosimo u celosti:

Dragi prijatelji, ljubitelji sporta,
Nakon saopštenja od uprave kluba da smo primorani da završimo sa takmičenjem zbog neodobrenih a obećanih finansijskih sredstava od strane opštine,
ovom prilikom želimo da vas obavestimo u ime svih igrača prvog tima RK Dolova da smo danas odigrali poslednju utakmicu u Prvoj Rukometnoj Ligi Sever.
Usled nedostatka finansijskih sredstava i osnovnih neophodnih uslova za funkcionisanje:
– loši uslovi u balon hali koji obuhvataju nedostatak osvetljenja, loš teren, isečenu balon halu na više mesta, pokidane mreže, neobezbedjen ulaz i nehigijenske uslove prouzrovane time.
– loše uslove u svlačionicama bez mogućnosti korišćenja kupatila i wc-a u njima i bez obezbedjivanja svlačionica(nema vrata ili ih je nemoguće zaključati)
– loši uslovi za treniranje u zimskom periodu zbog nedostatka grejanja u balon hali primoravaju nas na korišćenje školske sale koja ne zadovoljava uslove neophodne za održavanje rukometnog treninga
– nedostatak opreme potrebne za održavanje treninga a i utakmica
Ovakvi uslovi negativno utiču na motivisanost nas kao igrača i članova kluba već godinama unazad.
Sramno je da RK Dolovo kao klub koji poštuje i neguje dugu tradiciju, izdvaja se kao kolektiv koji je u prethodnim godinama redovni učesnik takmičenja Rukometni savez Vojvodine nema mogućnost da nastavi takmičenje.
Dodatna sramota je ta što u selu, u kome meštani sela koji toliko vole ovaj sport, nemaju mogućnost da uživaju u njemu zbog gore navedenih uslova i nemanja toliko obećavane ‘HALE’.
Važno je spomenuti da su igrači prvog tima isključivo momci iz sela koji poštuju svoj klub i iz ljubavi prema njemu ostaju tu i daju svoj doprinos.
Takodje, ne treba zaboraviti da je iz našeg kluba ponikao i sadašnji reprezentativac Srbije, a golman popularnih Berlinskih ‘Lisica’ Dejan Milosavljev, naš Deki Banda.
Naš rukometni klub trenutno pored prvog tima, poseduje i mladje kategorije koje broje preko 50 mladih momaka koji su željni da se dokazuju, da stasaju i počnu sa gradjenjem svoje rukometne karijere, nemaju potrebnu podršku i obezbedjene neophodne uslove koji su i nama nedostajali i doveli do trenutne situacije.
Najveći paradoks je taj, što će nedavno izgradjen vrtić otvoriti najveći svetski sportista Novak Djoković, u selu u kome je dozvoljeno da sport počinje da se gasi.
Ne treba zaboraviti, da se u poslednjoj deciniji mnogo klubova ugasilo u opštini Pančevo, da je još pored RK Dolova jedino ostala RK Jabuka koja se nalazi u istoj finansijskoj situaciji.
Ova poruka je sastavljena sa ciljem da podigne svest nadležnih institucija o važnosti sporta za generacije koje dolaze.
Verujemo da će barem ovim našim mališanima biti omogućeni normalni uslovi za rad, napredovanje i za zdrav život u toj obećanoj ‘HALI’.
Sportski pozdrav!

One Comment

  1. Jagodinac

    01/04/2022 at 20:53

    Mogao je RSS da da neku kintu Dolovu i Studentskom gradu umesto sto baca novac na strane rukometne strucnjake. Koga ce spanski, nemacki i ostali rukometni eksperti da selektuju u reprezentaciju Srbije kad se rukomet u Srbiji gasi polako ali sigurno?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *