Srpska kolonija u Ašdodu predvođena Andrejom Vukojevićem osvojila Kup Izraela! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Srpska kolonija u Ašdodu predvođena Andrejom Vukojevićem osvojila Kup Izraela!

Srpska kolonija u Ašdodu predvođena Andrejom Vukojevićem osvojila Kup Izraela!

Marko Marjanović
0 komentar

Nepunih godinu dana nakon što je preuzeo prvi tim, trener Andreja Vukojević osvojio je Kup Izraela sa Hapoel Ašdodom. Ekipa čiju okosnicu čine srpski igrači, uz Crnogorca Rista Vujačića, savladala je u finalu Ramat Hašaron 25:20 i osvojila ovaj trofej drugu godinu zaredom. Hapoel Ašdod u svojoj riznici ima i trofej namenjen šampionu države, osvojen 2019.

Veteran među stativama, Milan Kosanović (40), sa 13 intervencija zavredio je priznanje MVP-a finala, a odlično mu je na drugoj strani parirao zemljak Tomislav Stojković. Risto Vujačić bio je najefikasniji u pobedničkom taboru sa šest golova, dok su Stefan Ilić i Aleksandar Babić postigli po jedan. 

U ekipi Ramat Hašarona, koja je regularni deo prvenstva završila na prvom mestu ispred Hapoel Ašdoda, istakli su se Milan Pavlović sa pet i Ivan Mošić sa tri pogotka. 

Srpski stručnjak Andreja Vukojević nije krio zadovoljstvo nakon finala:

-Trudimo se da malo promenimo metode, da uvedemo evropski način rada u treninge. Svaki igrač ima pravo da kaže i iznese šta god želi i kad god želi, zajedno donosimo odluke. Golmani su napravili pravi šou u prvom poluvremenu, Kosanović je napravio razliku i postao heroj pobede. Potrudili smo se i uspeli da raznim varijantama „otežamo život“ protivniku. Preokrenuli smo tok utakmice za pet minuta. Igrači su sami sebi olakšali posao – rekao je Vukojević.

Vrlo brzo sledi plej-of, u kojem se očekuje da ova dva tima vode glavnu reč.

-Ovo je bila samo jedna utakmica, u plej-ofu će ih biti više. Sada ćemo proslaviti uspeh, a od sutra razmišljati o prvenstvu. Ne želimo ovde da se zaustavimo, već da ovaj san dosanjamo do kraja – dodao je srpski trener.

Photo: Hadar Van Kula, Israel Handball Association

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball