Balkan-Handball.com

RK Vojvodina obeležila 70 godina postojanja

Rukometni klub Vojvodina obeležio je sedam decenija postojanja Svečanom akademijom u Master centru novosadskog Sajma prošlog petka.

Tim povodom je proglašena Zlatna generacija iz sezone 2004/05 koja je prva osvojila šampionsku titulu, ispostavilo se trasirala put kasnijim generacijama koje su doprinele šampionskom nizu od još šest titula što je Vojvodinu učinilo apsolutno dominantnom u nacionalnim okvirima.

U kolekciji od 19 trofeja nalaze se i četiri nacionalna kupa, pet trofeja u Superkupu Srbije i tri u Svesrpskom kupu, uz Spartakovu nagradu i Novembarsku povelju Grada Novog Sada.

Plakete su uručene Autonomnoj pokrajini Vojvodini u čije ime je primio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, Gradu Novom Sadu pošto je priznanje primio gradonačelnik Miloš Vučević, odnosno generalnom sponzoru SrbijaGas. Plakete su uručene svim članovima Zlatne generacije koja je na Cetinju 2005 godine osvojila prvi trofej u istoriji RK Vojvodine – kup Srbije i Crne Gore. Emitovan je film koji povezuje godine osnivanja kluba, različita doba razvoja, godine teške egzistencije i novog, modernog trofejnog vremena…

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *