Rodrigo Korales: Đordi nas je savršeno sačuvao za finiš! (Video) – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Rodrigo Korales: Đordi nas je savršeno sačuvao za finiš! (Video)

Jedan od najvažnijih šrafova u sastavu Đordija Ribere, golman Rodrigo Korales, razgovarao je sa Žikom Bogdanovićem u „MVM Budapest“ dvorani dan pred veliko finale Evropskog prvenstva sa Švedskom.

Počeo je objašnjenjem kako su dobili moćnu Dansku:

-Jako smo želeli pobedu, motiv više bila nam je činjica da su nas dva puta zaredom dobili u polufinalima velikih takmičenja. Finale je, naravno, bilo najveći ulog, ali smo želeli još puno toga da dokažemo ovom pobedom. Na primer, da vredimo iako nismo najviši i najbrži. Da i takvu možemo pobediti rreprezentaciju kakva je Danska. Iskreno, oni su jako, jako dobri.

-Utakmica je bila otvorena, ali ja mislim da je ogromna zadluga Đordija Ribere u tome što je savršeno delio minutažu tokom turnira i ostavio nas sveže za najvažnije utakmice. Naravno da je bilo teških trenutaka, to je neizostavno, normalno je da smo se mučili u nekim mečevima. Svi znamo kakvi su uslovi ovog takmičenja.

Kako objasniti da uvek igrate bolje na Evropskim prvenstvima nego na ostalim velikim takmičenjima?

-Stvarno ne znam, voleo bih da uvek igramo najbolje. Ali treba shvatiti da ima puno jakih reprezentacija. Ima osam, devet vrhunskih, nemoguće je uvek biti u završinici. Ali, mislim da nam ide dosta dobro u ovom sistemu. Reprezentacija je ustalila taj mentalitet da razmišlja samo o svakoj narednoj utakmici, da ide korak po korak. Naučili smo kako da reagujemo i kada nam ne ide, ima utakmica koje nismo odigrali dobro, ali smo uvek svesni zbog čega je tako i zašto bi to moglo biti dobro.

-Uvek imamo šansu, i na Olimpijskim Igrama smo izgubili od Danske za gol ili dva, moglo je biti drugačije. Znamo da uvek možemo i nikada se ne predajemo. Čak i kada izgubimo, znamo da smo se borili, držimo se zajedno posle svakog poraza. Uživamo u privilegiji završnica velikog takmičenja, ponašamo se kao da nam je poslednje i grizemo do kraja. 

-Sutra imamo prilika da ispišemo istoriju masnim slovima. Imamo nekoliko novih igrača u sastavu ali je mentalitet ostao. Ribera je ponavljao, „idemo utakmicu po utakmicu“ kroz čitav turnir, pa tako razmišljamo i o Švedskoj. Ako pobedimo, napravićemo nešto spektakularno, ako ne, bićemo beskrajno ponosni na tim zbog svega što smo uradili u ovim teškom uslovima.

O Đordiju Riberi…

-Drži sve pod kontrolim od prvog dana okupljanja, na svakom treningu. Svakom igraču stvori atmosferu da pruži najvolje što ima, iako ne govori previše. Verovatno ćemo već u ponedeljak videti negde kako sastanči sa 70, 80 mladih španskih igrača, u pokušaju da od njih napravi reprezentativce za budućnost. Strpljiv je, pozitivan, zna kako da bodri mlade igrače. Maksimalno je detaljan, nijednu sitnicu ne prepušta slučaju. Nije ni nama lako da ga ispratimo u svemu tome, nema puno prostora za odmor.

Najveći švedski adut u finalu biće Jim Gotfridson…

-On godinama igra fantastično, ne samo na ovom turniru. Nije sve do njegam sa Šveđanima nikada ne znaš ko će se istaći. Sjajni golmani, vrhunska krila, uvek neko iskoči uz Jima. Karlsbogars i Lagergren su odlični, čitav tim je snažan uprkos mnogim problemima sa koronavirusom, koje svaka reprezentacija ima. Potpuno zasluženo su u finalu.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *