Rojević skratio spisak za dvomeč u Poljskoj: Nekoliko debitanata i povratnika - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Rojević skratio spisak za dvomeč u Poljskoj: Nekoliko debitanata i povratnika

Rojević skratio spisak za dvomeč u Poljskoj: Nekoliko debitanata i povratnika

Marko Marjanović
0 komentar

Novi selektor Srbije, Boris Rojević, okupiće reprezentativce poslednjeg dana ove sedmice u SC Kovilovo. Za prvu akciju u  svom mandatu, odlučio se da pozove 21 igrača ( na širem spisku ih je bilo 35), među kojima su debitanti na poziciji krila, Marko Nikolić iz Krke i Aleksa Tufegdžić iz Čurga.

U nacionalni tim se vraćaju Darko Đukić, Đorđe Đekić i Milan Jovanović. Novi selektor želi da isproba i igrače poput Marka Jevtića i Marka Srdanovića.

.Podsetimo, na spisku nema najiskusnijih Petra Đorđića, Nemanje Ilića i Ilije Abutovića, povređeni su Stefan DodićMarko MilosavljevićVukašin Vorkapić i Miloš Orbović, dok su se posle duge pauze zbog povreda tek vratili Jovica Nikolić iz Vojvodine i Nikola Zečević iz Partizana. Zbog privatnih obavezau selekciji neće biti Vladimira Cupare i Mijajla Marsenića.

Mečevi u Poljskoj protiv domaće reprezentacije na programu su 15. i 17. marta. 

S obzirom na to da će nam ovo biti prvi susret, cilj je da se bolje upoznamo sa igračima, njihovim kvalitetima kao i elementima igre koje je potrebno usavršiti. Postavljanje novog sistema na kome ćemo moj stručni štab i ja insistirati, jedan je od prioriteta, takođe. Sigurno da nemamo dovoljno vremena za sve, ali ćemo ono što imamo koristiti pametno. Ne ide nam u prilog veliki broj povređenih igrača, kao i odsustvo Marsenić i Cupare koji zbog porodičnih obaveza neće biti u mogućnosti da budu sa nama.

Pred prvi meč sa Španijom imaćemo samo tri treninga, što je jako malo za pripremu, tako da ću ovo martovsko okupljanje iskoristiti da testiram što je više moguće novih igrača. Na spisku nije i nekolicina starijih igrača, ali nikoga se nismo odrekli. Razgovarao sam sa svima njima, naročito sa Nemanjom Ilićem koji ima veliku želju da nastavi da igra za reprezentaciju, ali njihov kvalitet nije upitan. Takođe, neki igrači na koje ozbiljno računamo u budućnosti, kao što je Zečević, tek izlaze iz povrede i prioritet je da se oporave i da ih sačuvamo. Želimo da procenimo šta sve imamo na raspolaganju i da skockamo najbolji mogući tim za maj sa idejom da što više igrača igra u oba pravcarekao je Rojević.

Golmani: Dejan Milosavljev (Fukse Berlin), Milan Bomaštar (Šartr), Andrej Trnavac (Vojvodina).

Krila: Vanja Ilić (Šartr), Marko Srdanović (Vardar), Marko Nikolić (Krka), Bogdan Radivojević (Eurofarm Pelister), Darko Đukić (Vardar) i Aleksa Tufegdžić (Čurgo).

Pivoti: Dragan Pešmalbek (Vepspem), Luka Rogan (Vojvodina) i Marko Jevtić (Bidasoa Irun).

Bekovi: Miloš Kos (Zagreb), Uroš Borzaš (Eurofarm Pelister), Miljan Pušica (Vojvodina), Milan Jovanović (Metaloplastika), Lazar Kukić (Dinamo Bukurešt), Matija Nikolić (Vardar), Đorđe Đekić (Kretej), Uroš Kojadinović (Partizan) i Predrag Vejin (Nekse).

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball