BiH derbi, Borac - Bosna (18h), Mario Blažević: "Bolji smo, ali nema opuštanja" - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanSEHA BiH derbi, Borac – Bosna (18h), Mario Blažević: "Bolji smo, ali nema opuštanja"

BiH derbi, Borac – Bosna (18h), Mario Blažević: "Bolji smo, ali nema opuštanja"

0 komentar

 Posle dugo vremena može se sa sigurnošću reći da sarajevska Bosna BH Telekom više nije najbolja u Bosni i Hercegovini. Za prestižnu titulu, najveći favorit je Borac, koji će Sarajlije u okviru novog meča SEHA lige ugostiti u Banjaluci /18h):

– Prije svega, očekujem trijumf jer smo u ovom trenutku kvalitetniji. Bosna, nažalost, prolazi kroz težak period, ali to ne znači da ćemo se opustiti. Naprotiv, odigraćemo maksimalno angažovano. Vjerujem da ćemo doći do bodova, te ujedno nastaviti sa podizanjem forme pred najteže ispite u finišu sezone – poručio je čuvar mreže Mario Blažević.

Prema njegovim riječima, "crveno-plavi" nemaju mnogo informacija o ekipi kojoj će se u srijedu suprotstaviti na parketu "Borika".

– Slabo poznajemo protivnika, pošto se većinom radi o mlađim igračima iz nižih liga. Ipak, imamo snimke sa njihovih utakmica, tako da ćemo ih upoznati. Oni će zasigurno imati motiv, već su odigrali nekoliko jakih utakmica u Ligi šampiona i SEHA ligi, ali uz naš pravi pristup i angažman, siguran sam da trijumf neće izostati – dodao je Blažević.

Sportski direktor Goran Malić je izrazio zahvalnost čelnicima Bosne što su spasili klub, te tako bh. rukomet spasili sankcija na međunarodnoj sceni.

– Posljedice su mogle biti ozbiljne i, srećom, izbjegnute su. Iako Sarajlije sada nisu onaj tim koji je suvereno vladao bh. rukometom, mi u duel ulazimo kao da jeste. Protiv Metalurga u Skoplju smo pružili dobro izdanje, nesrećno ostali bez boda, a nema razloga da takvu partiju ne ponovimo. Nećemo potcijeniti rivala, odigraćemo jako, sa željom da nastavimo sa dizanjem forme uoči borbe za šampionsku titulu. Nadam se da će to, uz podršku sa tribina, biti dovoljno da bodovi ostanu u Banjaluci – naglasio je Malić, dodajući kako se nada da problemi sa terminima treninga neće uticati na ekipu. 

preneto sa: www.rkborac.rs.ba

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball