Balkan-Handball.com

Metaloplastika igra SEHU, Mile Isaković: "Dobijaju i klub, i Liga"

 Rešena je i poslednja enigma. SEHA započinje svoj život sa 12 klubova i to dva iz Srbije. U Ligi ipak neće biti bitolskog Pelistera, jer je drugi tim iz Srbije, pored Crvene zvezde, pronađen. To je šabačka Metaloplastika, koju je na sastanku u Zagrebu, predstavljala igračka legenda, a sada director kluba, Mile Isaković:

– Na naše zadovoljstvo, igraćemo SEHA ligu. Mislim da ovim potezom dobijamo i mi kao klub, a i sama Liga, kao jedno novo takmičenje, koje će sigurno dobiti na rejtingu i zbog tradicije koju Metaloplastika nosi.  Iako naša ekipa nije tako slaba, mi kao klub donosimo ime dvostrukog prvaka Evrope. Sutra, bilo ko da se pojavi iz rukovodstva SEHA lige i kaže da u njoj igraju tri bivša šampiona Evrope, to nešto znači.

Metaloplastika je odmah istakla želju da učestvuje u Ligi…

– Ne treba zaboraviti da je Metaloplastika bila jedan od osnivača preteče SEHA lige, Srednjoevropske lige pre sedam, osam godina. Nadam se da će zaživeti SEHA Liga. Jedino ovakvo takmičenje može na ovim prostorima dovesti do povećanja kvaliteta, a onda ćemo se svi zajedno vratiti na evropsku scenu…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *