Nexe dočekuje Vardar, Tamše: Nema lake predaje – Alušovski: Nezgodan je momenat… – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Nexe dočekuje Vardar, Tamše: Nema lake predaje – Alušovski: Nezgodan je momenat…

Derbi petog kola SEHA Gazprom lige na pogramu je u sredu od 17.00, kada Nexe u našicama dočekuje ekipu Vardara. Gostujući tim će se „Gromovima“ suprotstaviti bez Stoilova, Jotića, Valčaka i Dimitrioskog.

Iako će protivnik biti oslabljen, trener Nexe-a, Branko Tamše, u superlativima je o njemu govorio pred duel u kojem će njegova ekipa pokušati da ubeleži treći trijumf u ovom takmičenju.

-Sa maksimalnim angažmanom, nadam se da ćemo protiv Vardara napraviti najviše što možemo. Znamo da je protivnik kvalitetna ekipa, sastavljena od dosta dobrih igrača. Nama će ovo biti prva utakmica nakon reprezentativne pauze, situacije će biti specifičnija, Jaganjac i Bakić su bili sa reprezentacijama, nadam se da će biti odmorni za Vardar. Maksimalno poštujemo ovog protivnika, ali to ne znači da ćemo se lako predati – rekao je Slovenac

Prvog dana februara, Vardar je u SC „Jane Sandanski“ bio bolji 27:26. Strateg dvostrukog prvaka Evrope svestan je da njegovu ekipu u Našicama čeka još teži zadatak.

-Ova utakmica dolazi u nezgodnom momentu, jer smo tokom EHF nedelje na raspolaganju imali svega sedam igrača i dva golmana, pa nismo mnogo toga mogli da radimo na treninzima. U oslabljenom sastavu idemo u Našice, bez četiri igrača. Dolaskom novog trenera, Nekse nije promenio način igre, samo je promenjen način tranzicije, mali detalji su u pitanju. Malo im se sada razlikuje i igra „sedam na šest“. Izanalizirali smo protivnika, znamo šta nas čeka. Na raspolaganju ćemo imati 13 igrača i tri golmana, pokušaćemo da se vratimo sa bodovima iz Hrvatske – rekao je trener Vardara Stevče Alušovski.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *