Balkan-Handball.com

SEHA: Fešta u Banjaluci, Borik pun čeka Zagreb, Vukić: Bolji su od Prešova

ljubo vukicOzbiljna utakmica protiv Prešova, pa Liga prvaka protiv Šveđana, pa danas Borac u Banjaluci, pa Bosna u Areni, pa Bosna u Skenderiji… Zagrebov kalendar konačno nalikuje pravom natjecateljskom, bez utakmica za 'odmaranje'.

– Bolje da je tako – reći će krilo Ivice Obrvana Ljubo Vukić.

– Priča se da je veći pritisak na nas, ali mislim da nije. Nema se više vremena osvratiti i pričati što je bilo od Lige prvaka do Lige prvaka, sada nas svako malo čekaju jaki protivnici, a uz to i manje se trenira, jer je puno utakmica.

Nakon prve domaće u SEHA ligi protiv Prešova, Vukić je jedini od Zagrebaša koji je izgledao kao da je izgubljena utakmica. Razlog – previše promašaja čistih situacija. Što je izgledalo čudno s tribina, ali kada se zna povijest njegove ozljede s ramenom, onda je sve drugačije.

– Još uvijek boli i bolit će još dugo. Osjetim ga pri svakom šutu, pri dodavanju, u obrani manje. Ali uz tablete protiv bolova i zagrijavanja izdržavam.

Za Zagreb je problem s lijevim krilom jer već duže nema Manuela Štrleka (upala pubične kosti) i Antonija Kovačevića. Svi ostali će na megdan Borcu, uključujući i Ivana Balića, koji ima problema s preponama, ali znate već kako je s Ivanom. Malo toga ga može ostaviti izvan utakmice…

– Gledali smo Borac protiv Zvezde i protiv Vardara, stvarno dobra ekipa, mislim jača od Prešova i morat ćemo dati maksimum za pobjedu.

Prošlog četvrtka je Zagreb u Areni dobio švedski Sävehof bez gola Ivana Balića i uz samo jedan Tončija Valčića, danas će trebati puno više od jednog i drugog, ali i više od Šege na golu.

Borac je s druge strane skupio igrače sa svih strana, na startu protiv Vardara pokazao koliko može biti moćan. Dojam je malo pokvario na Cetinju, ali ovo će biti nešto sasvim drugo. Motiv do neba, protivnik najjači koji je stigao u zadnjem desetljeću, Borik bi trebao biti pun, atmosfera prava rukometna.

– Svjesni smo jačine protivnika. Zagreb je veliki klub s odličnom ekipom i sigurni smo da nam neće biti lako. Ipak pripremili smo taktiku i ako odradimo ono što trener Marković bude tražio od nas, mislim da možemo do pobjede – izjavio je za Nezavisne novine desno krilo Borca Milan Đukić.

Zagreb će za bodove posebnu pažnju morati posvetiti bekovima Karačiću, koji je odlučio utakmicu protiv Zvezde u Beogradu, zatim Trivundži i odličnom paru golmana Ljubišić – Blažević. Borac u Banjaluci je, uz Metalurg u Skoplju, najteže gostovanje u SEHA-i… (M. Krasić)

photo: www.rk-zagreb.hr 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *