Balkan-Handball.com

SEHA: Motor bolji od Nexe-a u Našicama

U okviru trećeg kola SEHA Gazprom lige, rukometaši Nexe-a doživeli su drugi poraz, pošto je ukrajinski Motor slavio u Našicama 28:35 (17:15), zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu.

Sam početak meča nikako nije nagoveštavao da će gosti odneti čitav plen, jer je tim Branka Tamšea na krilima raspoloženog Morena Cara otvorio sa 4:0. „Gromovi“ su bili značajno bolji rival u prvih dvadesetak minuta, u par navrata vodili su i sa plus pet, ali je od finiša prvog dela krenulo buđenje učesnika osmine finala EHF Lige šampiona. 

Motor je do odlaska na odmor smanjio na minus dva, a od trenutka kada je Horiha pogodio za prvo vođstvo u 36. minutu, gosti nisu dozvolili domaćinu povratak. Na ulasku u poslednjih deset minuta, Malasinskas je realizovao kontra napad za, u tom trenutku maksimalnih 25:29. Tada je otpor hrvatskog šampionata slomljen, u sledećem napadu su smanjili na minus tri, ali su potom primili tri pogotka bez odgovora, i ostali na dva boda iz tri meča grupe B, uprkos devet golova raspoloženog Halila Jaganjca. 

NEXE-MOTOR 28:35 (17:15)

NEXE: Car 5 odbrana (1 gol), Radosavljević 1 odbrana – Pribetić, Markušić 4, Jaganjac 9, Tomić 3, Kević 2, Pešić 1, Severec, Manci Mičević, Vida 1, Jelinić 2, Barišić Jaman 4, Mrđenović, Mileta 1, Blažević

MOTOR: Vjunik, Komok 9 odbrana – Bokan 2, Minocki 1, Burzak 1, Gurkovski, Horiha 7, Doncov 6, Kravčenko, Kosano, Turčenko 2, Denisov 5, Pukovski 4, Malasinskas 7, Babičev, Kubatko

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *