SEHA: Nexe na F4, Radovanović servirao ledenu osvetu u Skoplju! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanSEHA SEHA: Nexe na F4, Radovanović servirao ledenu osvetu u Skoplju!

SEHA: Nexe na F4, Radovanović servirao ledenu osvetu u Skoplju!

Marko Marjanović
0 komentar

Nexe slavi u Skoplju! Hrvatski predstavnik je nakon boljeg izvođenja sedmeraca izašao kao pobednik iz četvrtfinalnog duela sa Vardarom u makedonskoj prestonici, i obezbedio učešće na finalnom turniru regionalnog takmičenja koji će početkom septembra biti održan u Zadru.

Osvetu za eliminaciju od istog rivala u istoj fazi takmičenja pretprošle sezone (više golova u gostima), servirao je Mihaljo Radovanović u penal seriji, zaustavivši šuteve Taleskog i Đukića. U regularnom delu, rezultat je bio 28:28 (12:15), a posle sedmeraca 30:32. 

Čitavim tokom meča, Našičani su bili u prednosti, ali je Vardar u finišu uspeo da se vrati na krilima Taleskog i Manaskova, pa čak i da preokrene. Severec je izjednačio 25 sekundi pre kraja, a čvrsta odbrana gostiju izdržala je poslednji napad rivala.

Karapalevski i Čuvara su pogodili sa sedam metara, dok Taleski i Đukić nisu uspeli. Na drugoj strani, sigurni su bili Kević, Sršen, Moslavac i Melić.

Za Nexe je ovo tek drugo učešće na fajnal-foru, dok će Vardar drugu godinu zaredom izostati. Podsetimo, prošle je eliminisan sa zelenim stolom, iako je na terenu pobedio potonjeg finalistu PPD Zagreb.

RK Vardar 1961 – RK NEXE  30:32 (12:15)

RK Vardar 1961: Manaskov 8, Stoilov, Morales 4, Georgievski, Dobrković, Karapalevski 2, Tomovski 3 odbrane/ 1 sedmerac, Czuwara 1, Lazarevski 2, Savrevski, Taleski 11, Đukić 2, Atanasovski, Kjosevski, Mishevski, Gogov 3 odbrane/1 sedmerac

RK Nexe: Kuzmanović 11 odbrana, Račić 2, Bakić, Mileta 1, Sršen 8, Radovanović 8 odbrana/2 sedmerca, Jelinić 1, Manci Mičević, Blažević, Velkavrh 4, Severec 5, Moslavac 5, Kević 4, Tomić, Melić 1, Pribetić

Sedmerci:  RK Vardar 1961: 2/7;  RK Nexe: 5/8

Isključenja: RK Vardar 1961: 6 minuta ( Morales 2′, Mishevski 2′,2′); RK Nexe: 10 minuta (Jelinić2′, Blažević 2′, Severec 2′, Kević 2’2′)

https://www.youtube.com/watch?v=_lMHZSPawe4

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball