SEHA: Vesprem odbranio titulu nakon velikog preokreta! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

SEHA: Vesprem odbranio titulu nakon velikog preokreta!

PPD Zagreb je bio na putu napravi veliku iznenađenje u finalu SEHA Gazprom lige, ali je moćni Vesprem uspeo da nadoknadi veliki minus i odbrani titulu u Zadru – 32:30 (13:19).

Kao i pre 12 meseci, kada su odlučili penali, Zagrepčani su dobrano preznojili renomiranog rivala, pokazali kvalitet, ali imaju i te kako za čim da žale. Tim Ivice Obrvana je na odmor otišao sa šest golova preimućstva, iskoristivši u finišu lošu igru 7 na 6 mađarskog viceprvaka.

Smušeni Vesprem odigrao je 30 minuta za zaborav, za razliku od razigranog, disciplinovanog Zagreba koji je među stativama imao raspoloženog Panjtara. Do 40. minuta je hrvatski šampion bio značajno bolji tim, ali je prerano počeo da „troši vreme“. Vesprem je ubacio u brzinu više, i malo po malo topio zaostatak, sve dok Lauge u 48. minutu nije izjednačio na 25:25.

Podigao je Zagreb ponovo, ali je to bilo kratkog daha. Tri i po minuta pre kraja, Čupić je pogodio za 30:29, ali je to bio poslednji put da se tresla Vespremova mreža. Mae, pa dva puta Lauge, doneli su preokret i odbranu titule mađarskom gigantu, koji se sada izjednačio sa Vardarom po broju trofeja (po pet), osvojivši ga treći put zaredom.

PPD ZAGREB-VESPREM 30:32 (19:13)

PPD ZAGREB: Slavić 3 odbrane, Panjtar 11 odbrana – Grahovac 1, Laimeter 1, Dodić, Dibirov 4, Čupić 8, Matanović, Sirotić, Musa 3, Klis 3, Srna 6, Klarica 4, Gojun, Ćavar

VESPREM: Cupara 10 odbrana, Korales – Sipoš, Vailupov 4, Pešmalbek 2, Ilić, Eldera, Mae 5, Blagotinšek, Lukač, Štrlek 5, Lauge 5, Ligetvari, Nilson 1, Nenadić 3, Jahija 7

Sedmerci: PPD Zagreb 5/5, Vesprem 6/6

Isključenja: PPD Zagreb 10 min, Vesprem 10 min

Photo credit: kolektiffimages

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *