Balkan-Handball.com

ŠKOLA MARKETINGA U VELENJU: Avanzo preselio rukomet na Titov trg

Matej Avanzo je tek nedavno košarkaške terene zamijenio rukometnima. Na poziv prvog čovjeka Gorenja, Franje Bobinca, prihvatio je funkciju direktora velenjskih rukometaša. I nije mu dugo trebalo da pokaže kako Ose više neće biti iste.

Promoviranje vlastitog kluba, ponovno stvaranje brandapostala je svakodnevica črno-rumenih. Druženja sa rukometašima u školama, lokalnim trgovačkim centrima i brojnim drugimustanovama postaju dio života Velenjčana.

Minuloga vikenda otišlo se korak dalje. Rdeča dvorana je tradicionalni dom Osa, no u Avanzovim očima ne i jedina lokacija u Velenju na kojoj njegovi puleni mogu zaigrati. U petak poslijepodne rukometni je teren ‘prošetao’ do Titova trga, centra društvenog života ovog slovenskog gradića.

Na istoj je lokaciji dočekao svoje sugrađane naredno jutro. Okupile su se brojne obitelji, mnoštvo djece, Šaleški graščaki, vjerni pratitelji rukometa i oni koji bi to tek mogli postati. Po glasanju trube točno u 10 sati na teren su istrčali seniori Velenja, službeno započeli flash mob.

Među njima i mlada nada velenjskog rukometa Jaka, najzapaženija figura 10-minutnog međusobnog prijateljskog duela velenjskih rukometaša. Rezultat? Tko je još za njega mario… Zabava je bila ključ, uživalo se u Skubetovom pogotku nakon premeta naprijed i brojnim cepelinima. Atrakcije nije nedostajalo.

Ono najslađe za najmlađu je publiku došlo po završetku susreta. Podjela karata za derbi protiv Kopra kojeg će Ose igrati u Rdečoj dvorani 31. oktobra s početkom u 19 sati. Potom i dijeljenje te potpisivanje lopti što će još dugo vremena ostati uspomena budućim njegovateljima tradicije velenjskog rukometa.

– Svaki puta podijelimo nešto karata, vjerujemo da će tako dvorana biti puna. Sigurno da nam je tada bolje igrati, potpora navijača je puno veća – govorio je o sve češćim eventima srednji bek Rok Ovniček.

Događaj je medijski bio vrlo kvalitetno popraćen, nad terenom je situacija snimana pomoću (za rukometne pojmove još uvijek egzotičnog) drona. Videozapis sniman dronom bit će dostupan na Internetu do kraja oktobra.

– Sigurno jedno zanimljivo iskustvo više. Podupirem to 100%. Vjerujem da će biti još više takvih događaja. Drago mi je podružiti se s navijačima, udružiti sve Velenjčane –hvalila je nesvakidašnji događaj desetka črno-rumenih.

Toliko jednostavan potez Avanza, a u svega pola sata stvorio je priču o kojoj će Velenje i širi rukometni krugovi još dugo pričati. Vrhunska škola marketinga za lidere brojnih ex-Yu rukometnih kolektiva, sve u režiji donedavnog košarkaša.

Okupljanje na Titovu trgu prethodilo je šaleško-koroškem derbiju 1. NLB lige u kojem je Slovenj Gradec ugostio Velenje. Ose su potpunom dominacijom upisale pobjedu 24:39.

– U prvom smo poluvremenu odigrali točno kako smo se i dogovorili. Pred kraj tekme nije bilo dobro, nismo poštivali dogovore. Lako smo mogli napraviti i veću razliku, ali ipak sam zadovoljan – prenio je Rok svoje dojmove s utakmice.

U redovima Slovenj Gradca najboljim je pojedincem bio proglašen Jaka Malus, dok je titulu najboljeg među gostima ponio naš sugovornik Rok Ovniček. O potencijalu obojice mladih rukometaša balkan-handball.com pisao je i ranije:

Jaka: https://www.balkan-handball.com/intervju-nedelje/zivot-kapetana-jaka-malus-o-karijeri-rukometu/

Rok: https://www.balkan-handball.com/balkan/slovenski-motor-o-ep-u-zadovoljan-sam-ali-moglo-je-i-bolje/

IZ VELENJA
TOMISLAV LAURIĆ

FOTO: Goran Vadlja Kamenjašević

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *