Slađana Pop-Lazić najavila sezonu u Francuskoj - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Slađana Pop-Lazić najavila sezonu u Francuskoj

Slađana Pop-Lazić najavila sezonu u Francuskoj

Zorica Radojkovic
0 komentar

Zvaničnom konferencijom za medije u Parizu, najavljena je nova uzbudljiva sezona francuskog prvenstva u konkurenciji rukometašica. Srpska reprezentativka Slađana Pop- Lazić bila je u odabranom društvu predstavnika ekipa prvoligaškog karavana kada je pred mikrofone i objektive zajedno stalo 10 igračica, 10 trenera i 10 direktora klubova ženske rukomete lige (LFH).

– Svaki odlazak u Pariz je lepo provedeno vreme – počinje priču raspoložena srpska rerezentativka iz redova Bezansona i na pitanje o nekom zanimljivom detalju konferencije, uz osmeh objašnjava zašto su bose na slikanju:

– Jedna devojka je zaboravila patike i onda smo ih i mi skinule. Inače svi misle da je bilo planirano da budemo bose. :) Francuzi se trude da im rukometna liga stalno dobija na značaju i mislim da im to sve više polazi za rukom. Imala sam priliku da malo isprobam i svoj francuski, kao i da razmenim utiske oko priprema sa igračicama drugih klubova.

pop_lazicOve sezone beležimo rekordan broj igračica sa naših prostora u Francuskoj, a među njima su najbrojnije Spkinje. Ko ima najviše šansi da stigne do trofeja?

-Mislim da Ceca (Ognjenović) i Kiki (Liščević) imaju najviše izgleda. Mec i Fleury su proglašeni za najveće favoriti ove sezone, mada se u ovde iz kola u kolo dešavaju iznenađenja. Ne sumnjam da će se takav trend nastaviti.

Tvoj klub Bezanson se prošle sezone praktično tek u poslednjem kolu spasao ispadanja, kakva je situacija na startu ove?

-Ekipa je pretrpela mnogo promena u odnosu na prošlogodišnji sastav pošto je otišlo puno igračica. Bezanson ima jednu od najvećih i najpoznatijih omladinskih škola u Francuskoj tako da su po prvi put priliku da zaigraju u eliti dobile praktično juniorke. Imamo ubedljivo najmlađi sastav u ligi i zato sa još dve saigračice sada spadam u grupu „starijih“. Jasno da ćemo se ponovo boriti za opstanak, imam dovoljno motiva da radim i dajem maksimum na svakoj utakmici bez obzira na rezultat.

Decembar je sve bliži.

-Upravo tako. Jedva čekam pripreme reprezentacije, zaključila je priču za Balkan-Handball.com devojka koja je na tribinama „Arene“ tokom evropskog prvenstva imala najorginalnije i najorganizovanije navijače.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball