Balkan-Handball.com

Slovenci blizu EP-a, Mađari "vise"!

 Danas se završavaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Pred poslednje kolo, znaju se imena 13 učesnica turnira u Austriji naredne godine. Hrvatskoj i Srbiji sa ovih prostora, može se pridružiti još samo Slovenija, koja na gostovanju u Belorusiji ne sme da izgubi sa više od 11 golova, ako misli ponovo u evropski vrh, posle propuštenog Svetskog prvenstva u Hrvatskoj. Meč dana igra se u Slovačkoj gde gostuje Mađarska. Pobednik će na Evropsko prvenstvo, a Slovaci, koji su prošle godine u baražu izbacili Slovence, imaju priliku da skinu još jedan fini evropski skalp. Mađari, u problemima, povredama i preranim odmorima (Nađi) našli su se u čudu, kada ih je Slovačka pre deset dana dobila na njihovom terenu, tako da u utakmici sezone moraju da pokažu, barem igru i Zadra, kada su umalo otkinuli bod Hrvatima.

I konačno treća nepoznanica – Poljska ili Rumunija. Poljaci su, takođe opušteno pristupili kvalfiikacijama, nanizali poraze sa Šveđanima, ali i dalje imaju jasnu situaciju. Pobeda kod kuće, uz kompletan sastav koji smo videli u Nikšiću, ne bi trebala da bude problem. Sve drugo bi bilo veliko iznenađenje.

Srbija svoj poslednji susret igra u Trstu od 20 časova, gde će nejaki Italijani pokušati da naprave iznenađenje i revanširaju se za katastrofu 24:48, koju su doživeli u Nišu. Selektor Cvetković je na put poveo sličan sastav, koji smo videli protiv Farana, a nosioci igre, stariji igrači su već na odmoru, posle proslave koja je usledila u Kovilovu, nakon saznavanja rezultata iz Zenice u četvrtak uveče.

Na EP su se plasirali:

Austrija, Danska, Švedska, Francuska, Češka, Rusija, Srbija, Ukrajina, Španija, Nemačka, Norveška, Island i Hrvatska.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *