Celjani pale motore - Toskić: Jako zahtevna sezona pred nama! (Video) - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanSlovenija Celjani pale motore – Toskić: Jako zahtevna sezona pred nama! (Video)

Celjani pale motore – Toskić: Jako zahtevna sezona pred nama! (Video)

Marko Marjanović
0 komentar

Najbolji tim Slovenije, Celje Pivovarna Laško, započeo je pripreme za sezonu 2022/2023. Sa novim pomoćnikom, Davidom Razgorom, šef struke Alem Toskić okupio je ekipu u dvorani „Golovec“, gde je obavljena prozivka, testiranja i prvi, lakši trening. 

Zahvaljujući osvajanju titule i specijalnoj pozivnici, Celjani će nakon sezone pauze ponovo zaigrati u EHF Ligi šampiona. To će biti jedno od četiri takmičenja u kojima će učestvovati, uz domaće prvenstvo, Kup i Superkup.

Nacionalno prvenstvo počinje 9. septembra utakmicom protiv Krke, a pet dana kasnije sledi i prvi izazov u eliti – gostovanje Olborgu.

Toskić za početak na raspolaganju ima 17 igrača. Nedostaju mu Vukašin Antonijević, koji se sa kadetskom reprezentacijom Srbije sprema za Evropsko prvenstvo. i Tunišanin Jasin Belkaid, koji se oporavlja od šampionata Afrike okončanog u ponedeljak.

Celjani će prvu prijateljsku utakmicu odigrati 9. avgusta protiv Konstance. Od 16. do 20, učestvovaće na jakom tradicionalnom turniru u Strugi, potom u Doboju, od 22. do 26. istog meseca.

Tim Celja za predstojeću sezonu:

GOLMANI: Yassine Belkaeid, Nebojša Bojić, Gal Gaberšek

KRILA: Tim Cokan, Gal Marguč, Tadej Mazej, Filip Rakita

BEKOVI: Vukašin Antonijević, Arsenije Dragašević, Ante Ivanković, Mitja Janc, Domen Knez, Patrik Martinović, Žiga Mlakar, Tilen Strmljan, Aleks Vlah (kapiten)

PIVOTMENI: Amir Muhović, Matic Suholežnik, Stefan Žabić

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball