Jovičić nakon velike pobede: Još puno teškog posla je pred nama! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanSlovenija Jovičić nakon velike pobede: Još puno teškog posla je pred nama!

Jovičić nakon velike pobede: Još puno teškog posla je pred nama!

Marko Marjanović
0 komentar

Drugi put u sezoni, Gorenje je nadigralo najvećeg rivala Celje i došlo u situaciju da zavisi samo od sebe u borbi za šampionsku titulu. „Ose“ su na vrlo ubedljiv i uverljiv način nanele četvrti uzastopni poraz braniocu titule – 30:22 (19:10).

Ekipa iz Velenja je načinila veliki korak ka prvoj tituli nakon osam godina, međutim, trener Zoran Jovičić upozorava da njegov mlad tim očekuje još puno teškog posla.

Naime, za razliku od preostalih konkurenata u borbi za naslov, Trimo Trebnje i Celje kojima su preostala još tri meča, Gorenje treba da odigra još pet duela. Ukoliko ostvari maksimalan učinak, sigurno će se radovati tituli.

-Igrali smo zaista sjajno u prvom poluvremenu. Ali treba svi da budu svesni u kom sastavu je Gorenje ostvarilo ovu pobedu – čak 10 igrača koji su danas bili na terenu, prošle godine igrali su za juniorski tim. Zato, svaka čast ovim momcima. Međutim, ova pobeda ništa neće značiti ukoliko ne odradimo posao do kraja u nastavku prvenstva. Moramo dobiti preostalih pet utakmica. Težak je posao pred nama, pogotovu sa ovako mladim timom. Preostale utakmice biće teže od ove protiv Celja – rekao je nakon pobede trener Zoran Jovičić.

Još jednu sjajnu partiju zabeležio je golman Aljež Panjtar, koji se istakao sa 16 odbrana.

-Najvažnija stvar bila je ta što smo verovali da ponovo možemo savladati Celje. Uzevši u obzir sve probleme sa kojima se oni suočavaju, znali smo da imamo priliku. Mislim da se u ovoj utakmici pokazao i valorizovao sav naš dobar rad tokom sezone. Svaki igrač je dao svoj doprinos. Fenomenalan je osećaj posle pobede, ali ona još uvek ništa ne znači. Sada moramo ohladiti glave i zaustaviti euforiju. Čeka nas jako težak meč u Kopru u nedelju, meč koji moramo dobiti – rekao je čuvar mreže Gorenja.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball