Balkan-Handball.com

Žvižej o debaklu od Gorenja: Previše nediscipline! Mlakar: Ispod svakog nivoa!

Neslavan debi imao je Luka Žvižej na mestu šefa stručnog štaba Celjana. U najvažnijoj utakmici sezone, povredama desetkovani šampion Slovenije doživeo je debakl od Gorenja u Rdečeu, 30:22 (19:10), i tako sve šanse za odbranu titule na minimum.

Bio je to četvrti uzastopni poraz Celja nakon 19 pobeda u domaćem prvenstvu, a drugi od tima iz Velenja ove sezone. Žvižej, koji je pre par dana preuzeo funkciju od Tomaža Ocvirka, ovako je video neuspeh svoje ekipe:

-Nažalost, nismo ispoštovali dogovor na terenu, iako smo se u teoriji svi složili oko toga šta treba da radimo. Bilo je previše nediscipline u našoj igri. Bilo je i želje na početku, ali, nismo istrajali u duelima do kraja, u napadu smo bili neefikasni, naročito u prvom poluvremenu. U nastavku nije bilo toliko loše, ali nedovoljno dobro za preokret – rekao je Žvižej nakon meča.

Na njegove reči nadovezao se Žiga Mlakar.

-Šta god da kažem sada, beznačajno je. Bili smo ispod svakog nivoa i nismo zaslužili ništa više od onoga što smo dobili, i to u najvažnijoj utakmici sezone. Gorenje je kontrolisalo meč od prvog do poslednjeg minuta, nisu nam dozvolili da dišemo, tako da im samo mogu čestitati na pobedi – rekao je iskusni desni bek Celjana.

Foto: RK Celje Pl/Slavko Kolar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *