Smajlagić pred Crnu Goru: Ne bojimo se, ali nismo ni nerealni - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Smajlagić pred Crnu Goru: Ne bojimo se, ali nismo ni nerealni

Smajlagić pred Crnu Goru: Ne bojimo se, ali nismo ni nerealni

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igra veoma bitan meč kvalifikacija za EHF EURO 2024 protiv selekcije Crne Gore večeras u hali „Mirza Delibašić“ u Sarajevu. Bodovi i jednima i drugima donose ogromnu šansu da već izbore plasman na EHF EURO 2024, s obzirom na pravilo četiri najbolje trećeplasirane selekcije, a selektor domaćih Irfan Smajlagić ne stavlja pritisak pred svoj sastav posle solidnih 40 minuta u Mariboru i poraza od Slovenaca 20:28:

  • Imali smo naporan ritam posljednja tri dana, to su sve neke okolnosti, koje igrače iscrpljuju. Zadržati koncentraciju, to je kvaliteta na kojoj radimo. Stvaramo nekakav pristup ili odnos skroz drugačiji nego što su navikli. Paralelno radimo na puno segmenata. Moramo biti istrajni i strpljivi. Mislim da je reakcija igrača dosta pozitivna. Žele napredovati, trude se, žele se taktički i tehnički nadograđivati. Prioritet svih okupljanja je da izvučemo maksmimum iz ekipe. Mi smo protiv Slovenije imali težak ispit, jer smo naišli na rivala, koji balansira odlično sa igračima. Imaju vrhunsku kvalitetu. U ovom momentu je taj test bio pretežak za nas. Trebamo biti realni i tražiti pozitivno, a negativno izbacivati. Teško je sve segmente posložiti. Želja i ambicija igrača mora biti da što brže usvajamo sve što prije. Ako se podijeli meč na dionice, imali smo minus, iz kojeg smo se vraćali, pa smo imali stagnaciju. I na kraju rezultat je takav, kakav jeste. Imaju individualce, koji rješavaju utakmicu. Uvijek je bitan rezultat, ali u prvom planu je bitno kako igrači reagiraju. Sve je to opterećenje. Moraju biti mentalno puno jači. Ono što sam očekivao, dobio sam spoznaju svakog igrača i svoj optimizam gradim na tome – da je želja pristuna, da podižemo pristup i odnos – rekao je Smajlagić, a onda se okrenuo duelu sa Crnom Gorom:
  • Težimo kao tome da budemo najbolji koliko možemo. Paralelno radimo na više područja. Taktička disciplina mora biti na vrhunskom nivou. Ne bježimo od rezultata, težimo da svaki igrač da svoj maksimum, a da posljedica bude rezultat. Igramo da budemo što bolji. Pobjeda zahtijeva sve moguće segmente. Sve uzimamo u ozbir i sve minuse nastojimo izbalansirati. Nama je svaka utakmica bitna da se nadograđujemo. Želimo da proširimo bazu mlađih igrača. Meni je u interesu da za reprezentaciju igraju igrači koji su spremni dati sve od sebe. Gradimo i stvaramo uvjete da dođemo do pobjede. Svaku utakmicu ćemo težiti da damo svoj maksimum. Ako odigra svako ispod svoje razine, onda to nije to. Ovo nam je prva utakmica u ovom sastavu i to protiv vrlo jake Slovenije. Ne bojimo se, ali nećemo biti nerealni – zaključio je Smajlagić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball