Suspendovano takmičenje mlađih kategorija u Vojvodini! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Suspendovano takmičenje mlađih kategorija u Vojvodini!

Suspendovano takmičenje mlađih kategorija u Vojvodini!

zika.bogdanovic
2 komentari

Nesvakidašnji problemi u srpskom rukometu. Takmičarska komisija Rukometnog saveza Vojvodine donela je odluku o suspenziji Lige mlađih kategorija na teritoriji pokrajine usled istupanja klubova iz takmičenja, a usled nedostatka licenciranih trenera.

Saopštenje RSV prenosimo u celosti:

Obaveštavamo sve učesnike i ljubitelje rukometa da je, shodno odluci koja je doneta na hitnoj sednici TK RSV, koja je održana dana 13.10.2022. g, takmičenje Lige mlađih kategorija Vojvodine suspendovano do daljeg u svim kategorijama. Shodno odluci UO RSS o izmeni Prvilnika o licenciranju za sezonu 2022/2023, koja je doneta dana 06.10.2022. godine, susrećemo se sa istupanjem klubova iz takmičenja (u više kategorija) i problemima klubova sa ispunjavanjem uslova iz Pravilnika za nastupanja na prestojećim turnirima.
Samim tim dolazi do remećenja sistema takmičenja i njegovog regularnog kontinuiteta.
U skladu sa odlukom TK RSV neophodno je da se svi klubovi izjasne najkasnije do ponedeljka, 17.10.2022. godine, da li ispunjavaju uslove propisane Pravilnikom koji su već dostavljeni mejlom.
Izmenjeni članovi Pravilnika o licenciranju glase:
Član 10. Pravilnika o licenciranju sada jasno definiše da jedan trener pored licence koja mu je izdata u seniorskom takmičenju može da bude licenciran i u drugoj sportskoj organizaciji ukoliko je druga licenca izdata za LMK. Trener može dobiti drugu licencu samo ukoliko se prva organizacija za koju je licenciran ne takmiči u istoj uzrasnoj kategoriji istog pola.
Član 12. stav 3. direktno govori koji treneri mogu biti licencirani u LMK.
Treneri koji imaju DOZVOLU ZA RAD NIVOA 1 mogu da se licenciraju za ekipu sportske organizacije koja nastupa TMK u uzrastu dece (do 16 godina starosti), u ovom uzrastu NIJE MOGUĆE licencirati pomoćnog trenera.
Uzimajući u obzir navedeno, sve licence pomoćnih trenera će biti ukinute prema važećim pravilnicima i propozicijama i TK RSV više neće biti u mogućnosti da klubovima odobri nastup sa pomoćnim trenerom na nekom od turnira LMK RSV.
Nakon što prikupimo sve potrebne potvrde klubova kao i otkazivanja koja su već pristigla, doneće se odluka o eventualnoj promeni sistema takmičenja. U prilogu mejla se nalazi Odluka TK RSV.

Možda vam se dopadne

2 komentari

Dragana Krsikapa 17/10/2022 - 22:07

To je bilo ubedljivo najkvalitetnije takmičenje u srpskom rukometu. Sve sto sad igra na vrhunskim nivou je rezultat desetogodišnjeg rada i sistema tih liga. Sve sto igra domaća prvenstva i svi pobednici turnira regiona su stvoreni kroz taj segment rsv. Kako da motivisemo decu da treniraju ako ne igraju i zar ćemo se vratiti 20 god unazad da se igraju tzv otvorena prvenstva jednom godišnje. Umesto da ovo bude top tema i svi ukljuceni u ovo budu razvaljeni kritikom ovde se objavljuju njihova saopštenja. Drugog mesta osim medija eventualno nema za ukazivanje koliko je loše. Sve ostalo je satrto. Čak i da nešto petljaju dva meseca su izgubljena mnoge ekipe razvaljene. Objavite cifre ranijih liga ml kategorija rsv i videćete o čemu se radi. Zabranili seljacima da seju njivu. Ako iko ovo čita i razume.

Odgovori
Jagodinac 08/11/2022 - 19:17

Ne secam se da je Vinko Kandija naprimer bio licencirani trener. A ni Mikela Obradovic. Odkad su izmishljene licence rukomet nam postize svetske rezultate svake godine. Pustite zaljubljeneike u rukomet da rade. Nece tu licenciranje pomoci da se prave igraci i uspesi nego ljubav prema sportu.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball