Šoštarić: Mentalna i fizička blokada, ovo je proces - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Šoštarić: Mentalna i fizička blokada, ovo je proces

Šoštarić: Mentalna i fizička blokada, ovo je proces

Marko Marjanović
0 komentar

Selektor reprezentacije Hrvatske, Nenad Šoštarić, nije bio razočaran nakon ubedljivog poraza svog tima u polufinalu Evropskog prvenstva od Francuske. Sam plasman u polufinale selekcije koja je unapred bila otpisana pred start takmičenja je ogromna senzacija.

Selektor Šoštarić govorio je o polufinalnoj utakmici neposredno po njenom završetku.

-Igrali smo jako loše u napadu u prvom poluvremenu, promašili previše zicera. U odbrani nismo bili loši. Problem je bio u mentalnoj i fizičkoj blokadi. Spoljna linija se morala puno više kretati, a ne čekati da Ćamila zabije pogodak. Francuska je odigrala daleko najbolju utakmicu u odbrani na celom turniru.

-Pripremali smo se, znali smo da će oni odseći Ćamilu (Mićijević, prim.aut.). Trebalo je srednji bek da igra jedan na jedan sa njihovim desnim bekom. Čim smo prestali to da radimo, Francuska je napravila razliku. 

-Naš zadatak je da uverumo devojke da znaju da igraju rukomet. Kroz laganu rekuperaciju, stavićemo im do znanja da mogu do bronze. Moramo dati sve od sebe.

-Ja sam ponosan na cure. Grešaka je bilo, i biće ih. Da nam je neko pre početka turnira rekao da ćemo biti u Herningu, grohotom bi se nasmejali. Ovo je proces, ekipa ima 25 godina i ovo im je prvo polufinale – rekao je iskusni strateg.

Mandatory Credit © Stanko Gruden / kolektiff

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball