Šoštarić nakon plasmana u finale MI: Ulažite u ove devojke, ovako će vam vraćati! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Šoštarić nakon plasmana u finale MI: Ulažite u ove devojke, ovako će vam vraćati!

Ubedljivom partijom protiv Srbije u polufinalu (31:20), ženska reprezentacija Hrvatske obezbedila je medalju na Mediteranskim igrama u Oranu. Ukoliko u sredu (15.00) bude bolja od Španije u finalu, odličje će biti zlatno.

Nakon sjajne igre u komšijskom derbiju, selektor nenad Šoštarić istakao je da je napravljen veliki uspeh, sa timom u koji je malo ko verovao pred početak turnira.

-Izuzetno velika i značajna pobjeda za hrvatski ženski rukomet. Otišli smo na ove Mediteranske igre s varijantom da ćemo dati sve od sebe i pokušati napraviti što je god moguće, međutim sumnjam da je puno ljudi vjerovalo da možemo doći do ovog nivoa jer od onog prvog popisa nam je otkazalo pet, šest igračica i od onog popisa otkad smo krenuli ovdje, dan prije polaska Lea Franušić. Prva utakmica prijateljska Šimara, utakmica s Alžirom Lucija Bešen, znači tri izuzetno bitne igračice u toj reprezentaciji. Franušić kao zamjena za Katu Pavlović, Lucija Bešen prva golmanica i prvo lijevo krilo Andrea Šimara.

-Međutim, meni je izuzetno drago da su današnji posao na utakmici napravile Antonia Tucaković na golu koja je u drugom poluvremenu posebno odradila strašan dio posla i ono s čime se jako ponosim je Lana Jarak koja je otkad je dobila šansu ovdje nakon povrede u prvoj prijateljskoj utakmici (Šimare), znači čitav turnir je odigrala u prvoj postavi. Lana Jarak je pokazala strašno veliku stvar, strašno veliko srce, veliku borbenost i mi smo s njom dobili još jedno lijevo krilo za A reprezentaciju i iskreno se nadam da će samo tako nastaviti. Kad sam je pozvao u reprezentaciju, valjda se tri četvrtine Hrvatske pitalo tko je Lana Jarak. To je Lana Jarak, ja je pratim cijelu sezonu, igra odličnu sezonu u Dalmatinki, i ja vjerujem u nju. Mi treneri ipak pratimo naše prvenstvo i nastojimo svima koji su pravi i maksimalno rade, dati šansu da igraju na jednom većem nivou.

-Osvojili smo minimalno srebrnu medalju što je izuzetno velika stvar i nastavak jednog našeg nivoa koji je počeo i na Europskom prvenstvu. Znači, u periodu od nekakve dvije godine, hrvatska reprezentacija je osvojila dvije međunarodne medalje. To nas čini sretnima i ponosnima i tjera nas da i dalje radimo što više i bolje, i valjda će potjerati nekoga tko je iza nas da se u ovo treba ulagati. Jer, mi smo prema uvjetima puno lošiji nego reprezentacija Srbije, reprezentacije Španjolske, koje su ovdje. Ulažite u ove djevojke i one će vam vratiti i vraćaju već sada“, rekao je nakon meča selektor Nenad Šoštarić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *