SRBIJA 10. NA SVETU - Slovenci s jednim porazom deveti - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan SRBIJA 10. NA SVETU – Slovenci s jednim porazom deveti

SRBIJA 10. NA SVETU – Slovenci s jednim porazom deveti

zika.bogdanovic
0 komentar

Prošle godine na EP-u u Turskoj Rusija je izgubila jednu utakmicu i završila kao deveta. Sloveniji se to dogodilo u Bosni i Hercegovini, na SP-u. Brazil je bio koban u osmini finala, jedini poraz na turniru. Iznenađenje nisu dozvolili ni protiv Srbije, u borbi za 9. mesto (33:30).

Utakmica jako slična onoj Srbije i Nemačke, gdje je teško reći kome se više dalo igrati. U prvih 7 minuta verovatno su oba tima zajedno napravila 3-4 faula, Ivezič je prvi odlučio to preseći i zvao minutu odmora, Slovenci su zaigrali nešto agresivnije, Srbija je bila konstantno u minusu, na odmoru 15:12.

– Umorni smo bili jedni i drugi, ovo je deveta utakmica i nismo imali više ni snage. Dali smo sve od sebe, ali nismo uspeli da pobedimo Slovence – govorio je desni bek Miloš Orbović, a ovaj put je bekovska linija odigrala ispod onog što je prikazivala do sada.

Đekić se nije nametnuo svojim prodorima, Stefan Ilić sve dobro što je uradio bombama iz vani, upropastio je neopreznim i neodgovornim dodavanjima (4 izgubljene lopte), a Orbović ostao na 0/2 iz igre.

– Kada su promenuli obranu u 5-1 malo nam je ponestalo i rešenja – dodaje Miloš, od kojeg ćemo s ovog SP-a pamtiti kvalitetne saradnje s pivotima, ali treba još raditi na šutu, agresivnijem i okomitijem napadanju zone.

Vladimir Dragićević je u nastavku gurnuo Vanju Ilića, Srbija je čak imala 5:0 na početku drugog dela (17:15), okrenula rezultat, bila u prednosti do 26:25 u 47. minutu. Radivojević je strpao nekoliko sjajnih golova u tom razdoblju, ali Slovenija je serijom otišla na 29:26, povratka više nije bilo.

– Pali smo u napadu, pa se nismo vraćali nazad, oni su to iskoristili, iskontrirali nas, to je presudilo.

Slovenački trener Ivezić ima daleko veću širinu od Dragićevića, i to se videlo vrlo jasno. A sve greške napada koristio je Šoštarić (11/14, kontre 6/6).

– Šoštarić je istrčao kontre i krilo kao on to ne promašuje, iskoristio je sve to i to je odraz današnje utakmice – dodao je Mijajlo Marsenić, nakon utakmice s najvećom minutažom u napadu, što je iskoristio za 5/5, asistenciju i izboreni penal.

– Nije to bitno, bitno je da je ekipa igrala dobro celi šampionat, ali imali smo puno tesnih poraza.

Čini se da je to priča ove 92. generacije, ne samo ovde, već i prethodnih godina.

– Neki nas maler bije, mislim da smo sva prvenstva, Argentina, Turska i ovdje, ispali za jedan gol, ali to je sport, nadam se da će da nam vrati u seniorima.

Orbović je priznao ‘čast mi je što sam bio s ovim momcima ovde i to je jedno veliko iskustvo’, dok Marsenić nije puno razmišljao po čemu će da pamti dve nedelje u Bosni.

– Najviše ću da pamtim publiku u Banjaluci, kad god pomislim na te ljude, tu amostefu i sada se naježim, to je ono najupečatljivije, ta ljubav prema Srbiji… Naravno da ću pamtiti i neke naše važne utakmice koje smo dobili srcem. Dali smo se od sebe svih 9 utakmica i možemo biti čisti prema sebi. Biće mi mnogo žao kada se budem rastajao od ovih drugara jer su prije svega ljudske, a onda i sportske veličine.

To će verovatno i svi ostali pamtiti, takvo nešto se ne doživljava svaki dan, a s rezultatskog aspekta ostaje samo veliki žal za utakmicom protiv Holandije, da se ušlo među osam bilo bi to iznad svih očekivanja, a nije da se nije moglo…

STATISTIKA

IZ SARAJEVA
MILAN KRASIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball