NOKA SERDARUŠIĆ: "Iz Hrvatske bi uzeo 5, iz Španjolske 2 igrača" - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje NOKA SERDARUŠIĆ: „Iz Hrvatske bi uzeo 5, iz Španjolske 2 igrača“

NOKA SERDARUŠIĆ: „Iz Hrvatske bi uzeo 5, iz Španjolske 2 igrača“

Milan Krasić
1 komentar

Hrvatska i Španjolska su odigrali definitivno najbolju utakmicu SP-a u Bosni. Ali kao i u Turskoj radovala se ‘pogrešna strana’, ako tako možemo napisati. Bilo je to 70 minuta za rukometne sladokusce, s dramom koja je začinila polufinalnu večer u Sarajevu. Jedan od rukometnih stručnjaka koji je uživao u susretu, bio je legendarni trener Kiela Noka Serdarušić, koji je s nama, za Balkan-Handball, podijelio svoje dojmove…

– Hrvatska možda ima par pojedinaca koje bi mi treneri radije vidjeli u svom timu nego što ih ima Španjolska, imaju malo visine, snage, svega, ali Španjolci su odigrali bolje, onaj mali 17 (srednjak Cacheda, nap. a.) radio je što je htio, on ih je uništio – Nokina su razmišljanja, uz dodatak:

– Sjedio sam s par trenera pa smo razgovarali, kad bi birali za svoje ekipe onda bi iz Hrvatske uzeli pet, iz Španjolske dva igrača. To znači veći je kvalitet bio na hrvatskoj strani, ali zaslužena pobjeda Španjolaca i sigurno dobra utakmica.

Ovih dana je u Mostaru, kaže da ga je i tajnik Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić pozvao kao gosta na utakmice, primjetili smo ga u Sarajevu već nekoliko dana, odgledao je dosta toga.

– Uvijek sam volio doći gledati juniorska prvenstva, vidjeti mlade igrače koji će sutra biti neke zvijezde, a drugo što sam tu u Mostaru, Sarajevo nije tako daleko.

Što se zapazilo ovih dana?

– Nisam baš trčao za imenima, ali vidjelo se da ima još uvijek par mladih igrača koji će sigurno biti dobri. Vidio sam čak i, što me iznenadilo, u nizozemskoj ekipi, Švicarci su me iznenadili. Skoro u svakoj ekipi ima 1-2 igrač koji će biti ime.

Uhvatili smo ga nakon poraza BiH od Danske u borbi za 13. mjesto, a zanimljiva je bila sljedeća opservacija…

– Drago mi je vidjeti da kod Bosne i Hercegovine nema puno balkanskog mentaliteta, ne ono da im se hoće-neće, pokazali su volju, igrali na svom limitu. Malo sam se nasekirao s izgubljenim loptama, ali najviše izgubljenih su imali ekipe iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nije slučajno, ima tu malo, pod navodnim znakovima, nediscipline, ali dali su sve od sebe.

Nijemci su razočarani još jednom, po tko zna koji put u zadnje vrijeme. Serdarušić je bio na meču Nijemaca i Francuza, posebno su interesantni njegovi dojmovi nakon odgledanih susreta Francuske…

– Tipično za Francuze, igraju isto kao prva ekipa, za mene najružnije i onda osvoje Olimpijadu i budu svjetski prvaci. Isto i ovdje, igraju najružnije, tehnički i taktički su nikakvi, a imaju dobre pojedince i tako je zadnih 15 godina i tu se ne mijenja ništa.

A u usporedbi s Njemačkom?

– Oni što igraju je sramota gledati, a sutra će svaki igrati u francuskoj 1. ligi, od Nijemaca skoro niti jedan neće igrati Bundesligu.

Toliko o mladima, njega već neko vrijeme nema u profesionalnom rukometu, imao je i zdravstvenih poteškoća, kakva je sada situacija?

– Što se tiče zdravlja opet sam dobro, vremena je dosta prošlo i bez rukometa, negdje se javlja želja i počne škakljati da se nešto radi, ali bolje je odmarati nego raditi bilo što. Za sada nema ništa da bi me dobro zainteresovalo.

Jedno vrijeme ga se povezivalo s Hamburgom…

– Bio sam u Hamburgu u to vrijeme, ali ništa nije bilo konkretno.

Uskoro se opet sprema za Njemačku.

– 15. 08. sam na oproštaju Marcusa Alhma, gdje će doći Karabatić, Lövgren, Jacobsen, Peterson…, svi će doći. Tu sam par dana, pa par dana u Hamburgu, pa se vraćam u Mostar… – završio je trener koji je Kielu dao jednu posebnu dimenziju.

IZ SARAJEVA: Milan Krasić

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball