Srbija pred Katar (nedelja, 20.45), Brković: „Neće biti nimalo lako“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Srbija pred Katar (nedelja, 20.45), Brković: „Neće biti nimalo lako“

Već smo napravili plan kako ćemo pisati najavu o timu Rumunije, koji je po mnogim elementima trebao biti rival Srbije u osmini finala. No Rumuni su mislili dobiti Koreju bez odbrane, a to baš i neće ići. Izgubili su 37:34, što je u kombinaciji s pobedom Katara nad Tunisom, golom u zadnjoj sekundi, bacilo Rumune na četvrto mesto i odvelo ih na Dance. Sportska pravda ili nepravda, kako god hoćete, ali Rumuni su platili ceh očajno odigrane i pripremljene utakmice s Korejom.

– Mi smo dobili što smo želeli – poručio je pak nakon cele drame trener Slovenije Jani Klemenčič.

Oni su dobili Egipat, a da Katar nije zabio taj gol igrali bi protiv Danske. I to su čari sporta, sve se menja u sekundi. Srbija je u toj drami također prošla dobro i nema pravo biti nezadovoljna.

– Katar je potpuno zasluženo drugi i to treba staviti u prvi plan, oni su drugi u grupi, mi smo treći. Jednostavno ne smem da budem ni zadovoljan ni nezadovoljan, jer su to utakmice nakon kojih nema popravnog – počeo je srpski selektor najavu susreta koji se igra u nedjelju od 20:45 časova u dvorani u Erdu, gdje Srbija i Katar do sada nisu igrali.

– Izgubili smo od Belorusa pa smo imali četiri popravna. izgubili smo od Danaca pa smo imali tri popravna i popravili se. Sada isključivo razmišljamo o tome da eliminišemo Katar i ne želim razmišljati da li je to dobro ili ne.

Aleksandar Brković nastoji ostati čvrsto na zemlji, euforiji nema mesta i na njemu je jedan od ključnih zadataka da isto prenese na igrače. Katar se može  proći, ali Katar je ovdje pokazao puno dobrog i nikako ga se ne sme podcenjivati ili omalovažavati…

– Ne smem puno da pričam jer i oni ovo čitaju. Šalu na stranu, ali poznajemo se, igrali smo s njima dve utakmice u Dohi, ovde smo praktično svaki dan zajedno, družimo se najviše s njihovim štabom. Taktičkih stvari će biti i s jedne i s druge strane, Katar može vrlo dobro odigrati nekoliko tipova odbrane, i ekstremno duboku i ekstremno plitku, to su pokazali i protiv Tunisa, te protiv Slovenaca, delom protiv Šveđana i neće biti ni malo lako.

Možete nešto uzeti iz te dve utakmice u Dohi, koje je, usput rečeno, Srbija dobila.

– Ono što je za mene najvažnije jeste da u glavi imamo da je eliminaciona utakmica i ne smemo niti jednog momenta da se opustimo. Od sada počinje pravo takmičenje. Te dve u Dohi smo imale ekstremno loše suđenje iz našeg ugla, nismo to apostrofirali, ali imamo to negde u podsvesti. Igrali smo korektno, pokušavali nešto, isprobavali, ali Egipat je pokazao da to ne treba uzimati za ozbiljno, jer smo od njih u Dohi izgubili. Ovo je nešto sasvim drugačije. Katar je malo drugačiji na ovom turniru i moramo ući maksimalno fokusirani da bi prošli u četvrtfinale.

Nećemo gledati predaleko, ali pobednik ovog susreta među osam bi igrao s boljim iz duela domaćina Mađarske, koji je potpuno razočarao i ništa nije ponudio, te pobednika grupe C, Španije.

IZ BUDAORŠA
MILAN KRASIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *