EP Juniorki: Srbija preko Bugarki do četvrte pobede i prvog mesta u grupi!   - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan EP Juniorki: Srbija preko Bugarki do četvrte pobede i prvog mesta u grupi!  

EP Juniorki: Srbija preko Bugarki do četvrte pobede i prvog mesta u grupi!  

Uroš Samardžić
0 komentar

Ženska juniorska reprezentacija Srbije nastavila je u pobedničkom ritmu da “melje” sve pred sobom na Evropskom šampionatu B divizije u Varni. Mlade izabranice Radana Rovčanina su nakon pobeda nad Velikom Britanijom, Grčkom i Islandom došle i do trijumfa protiv domaćina turnira, Bugarske – bilo je 21:12 (9:6).

Iako je Srbija nakon 30 minuta igre imala svega tri gola prednosti, drugo poluvreme je bilo znatno bolje. Srpkinje u tom delu postigle duplo više golova od protivnika, te meč završile sa “+9”.

Kada je reč o listi strelaca, najbolja u pobedničkom timu bila je  Jovana Jovović sa sedam postignutih golova.

„ Još jedna pobeda iza nas,ponovo smo pokazale da smo prava ekipa,da mozemo da se borimo i sa kvalitetnijim protivnicima i da našom odbranom i kolektivnom igrom možemo da pobedimo svaku ekipu“ – reči su Jovane Jovović nakon meča sa Bugarskom.

Ovom pobedom, Srbija je ostala maksimalna u A grupi, zauzela prvo mesto, te će se 20. jula od 17:30h boriti sa Ukrajinkama za plasma u finale.

„Pobeda kojom smo potvrdili prvo mesto u grupi pred polufinalni duel. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu do kraja prvenstva! Pohvale devojkama na zalaganju i odnosu prema igri“ – istakao je Radan Rovčanin, selektor Srbije.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball