Srbija sa dva boda u glavnoj fazi, Tomašević: „Idemo rasterećeni dalje“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Srbija sa dva boda u glavnoj fazi, Tomašević: „Idemo rasterećeni dalje“

Na konferenciji za medije nakon pobede Srbije nad Češkom 28:24, selektor naše reprezentacije, Saša Bošković, bio je prezadovoljan osvojenim bodovima:

– Zahvaljujem se svom timu, Željku Radojeviću i Vladi Šimičiću, koji su uradili dobar skauting. Prvo poluvreme nije bilo dobro, jer smo ponovo bili u grču. Zadnjih pet minuta smo odigrali opušteno, a čini se da bi trebalo da bude obrnuto. Prenosimo dva boda u glavnu fazu, čekamo ponedeljak, večeras idemo da slavimo – rekao je srpski selektor i prokomentarisao nove rivale iz Niša, Švedsku, Dansku i Francusku.

– Spremali smo se da uđemo u drugi krug. Nismo ni gledali ko će preneti koliko bodova. Svaki protivnik će nam biti težak. Grupa će biti jako neizvesna, kao i ona u Novom Sadu. Sve tri ekipe iz Niša mogu da igraju za medalju.

Katarina Tomašević, golman reprezentacije Srbije:

– Fantastična utakmica. Presrećna sam stvarno. Kao in a prošlim utakmicama, videli smo dva dobra poluvremena, jedno jako loše, drugo dobro. Idemo rasterećeni dalje, presrećna sam zbog ova dva boda.

Jan Bašnji, selektor reprezentacije Češke:

– Čestitam Srbiji na pobedi.  U drugom poluvremenu, Srpkinje su bile mnogo bolje u napadu, mi nismo našli dobre šutere, ni rešenje da postignemo golove. Nadamo se da će u nastavku turnira biti bolje.

Petra Vitkova, igračica reprezentacije Češke:

– Dobro smo počeli, igrali smo dobro i u napadu i odbrani, ali smo u drugom poluvremenu bili loši u napadu. Moramo da učimo iz ovog meča. Znamo da se rukomet igra svih 60 minuta.

FOTO: DRAGAN ZABUNOVIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *