Neslavan kraj Makedonije – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Neslavan kraj Makedonije

Rukometašice Makedonije poražene su od selekcije Danske sa 30:37 (13:17). Makedonke su tako završile takmičenje sa sva tri poraza, dok je Danska obezbedila učešće u glavnoj rundi prvenstva Evrope.

Makedonke su veoma dobro počele susret. Nakon 1:1 stižu do prednosti od 2:4 zahvaljujući golovima Mladenovske i Bajramoske. Tu prednost nisu ispuštale sve do 14 minuta kada Dankinje prave seriju i od 7:9 dolaze do 11:9. Jorgensen i Augustensen bile su nepremostiva prepreka za makedonsku odbranu. Uspevale su Makedonke da se približe na gol minusa  više navrata, ali do preokreta nisu došle, pa su Dankinje na poluvremenu otišle sa četiri pogotka prednosti.

U nastavku su Makedonke parirale Dankinjama sve do 33 minuta, od kada kreće dominacija skandinavskog tima. Golovi su se ređali kao na traci u napadu Danske, dok je nesavladiva na golu bila Sesil Greve. Crvenkovska i Mečevska su pronalazile put do danske mreže, ali je to bilo  nedovoljno za povoljniji rezultat. Na kraju su Dankinje potvrdile svoje učešće u glavnoj rundi.

Na poslednjoj utakmici selekcija Makedonija imala je daleko veću i bučniju podršku svojih navijača.

STATISTIKA UTAKMICE

Foto: ehf-euro.com

One Comment

  1. Pingback: Definitivan oproštaj Julije Nikolić od makedonskog dresa :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *