Balkan-Handball.com

Boris Rojević: Našim sistemom, protiv ekipe koja je 20% bolja od nas, garantujem pobedu i plasman u Ligu Evrope!

Dva kola pre kraja plej-ofa, rukometaši Vojvodine obezbedili su osmu uzastopnu, a ukupno devetu titulu šampiona Srbije. Zahvaljujući trijumfu nad Partizanom 28:20 (14:8), Novosađani su matematički obezbedili novi naslov.

Od dolaska na klupu ovog kluba, trener Boris Rojević zna samo za titule u domaćim takmičenjima. Mladi stručnjak je nastavio da puno riznicu, reklo bi se nikada lakše osvojenom titulom, iako se najavljivalo neizvesno doigravanje.

-Hvala mojim igračima na čitavoj ovoj sezoni. Svaki sekund proveden na terenu ove sezone, momci su želeli da pobede sa još jednim golom više, izgarali su u svakom trenutku. U svaki meč smo ulazili želeći da pokažemo dominaciju, da pobeđujemo što ubedljivije možemo.

-Sada u svlačionici posle pobede nad Partizanom, pri završnoj reči, čestitao sam im na tituli i rekao da želim da završimo takmičenje sa 14-0! Kako smo počeli, tako i da završimo. Takođe, želimo da omogućimo timovima koji se bore za drugo mesto i SEHA ligu da se za to pošteno izbore. Dakle, neće biti popuštanja. 

-Moj tim je bukvalno sastavljen od ratnika. Na prvoj mojoj konferenciji kao trenera Vojvodine, jasno sam rekao šta ću tražiti od svojih igrača. Isto je i danas. Imam tu sreću da imam takve momke da igraju maksimalno, ne 59 minuta i 59 sekundi, neko svih 60 minuta do poslednje sekunde. Nemamo puno velikih i zvučnih imena, ali smo pogodili sa igračima koji su igrali u nekim manjim klubovima, ali su oni pokazali klasu kada su došli kod nas. Kada imate odličnog igrača koji daje 80%, i dobrog igrača koji daje 120%, ja sam siguran da je ovaj drugi bolji igrač za ekipu. E, mi smo sakupili momke koji daju 120 %, i moja želja je, kao i želja rukovodstva kluba, da sve njih zadržimo, da sa istim timom probamo da uđemo u Ligu Evrope, što bi bila velika stvar za srpski rukomet. 

-Pokazali smo da možemo u utakmicama sa Motorom iz Zaporožja koji je imao ozbiljnu ulogu u Ligi šampiona – tamo smo izgubili golom razlike, ovde smo ih dobili sa četiri razlike, iako su oni bili kompletni a mi bez tri najbolja igrača. Pokazali smo da se možemo nositi sa tom srednjom evropskom klasom. Sigurno da ne možemo sa nekim timovima čiji su budžeti, desetostruko ili više veći od našeg, ali sa ekipama koje su 20-30% bolje od nas, svakako možemo. Imamo svoj sistem rada, za koji ja garantujem da će pobediti malo bolju ekipu od nas i plasirati se u Ligu Evrope, ako dobijemo takvog protivnika na žrebu – najavio je Rojević.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *