Đorđe Teodorović se vraća u Železničar: Kragujevac je super, ali Niš mi je u srcu - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanSrbija Đorđe Teodorović se vraća u Železničar: Kragujevac je super, ali Niš mi je u srcu

Đorđe Teodorović se vraća u Železničar: Kragujevac je super, ali Niš mi je u srcu

Marko Marjanović
0 komentar
Đorđe Teodorović promovisan je kao budući novi-stari trener Železničara. Stručnjak koji je sa uspehom predvodio Nišlije u sezonama 2019/20 i 2020/21, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa „Željom“, koga će preuzeti nakon najverovatnijeg, neminovnog ispadanja u Super B ligu na kraju tekuće sezone.
 
Trenutno, Teodorović beleži sjajne rezultate na klupi kragujevačkog Radničkog, sa kojim je drugi na tabeli plej-ofa ARKUS lige.
 
-U Kragujevcu mi je prelepo, zajedno radimo ozbiljan posao, to se vidi i na tabeli, ali mi je Niš u srcu. Ovaj grad mi je „legao“ onako kako se to retko desi u životu i karijeri.
 
-Ne spuštam se ja stepenik ispod. Nije to Super B liga, to je Železničar! Istorija kluba je duga 73 godine, svi znamo da ovde nedostaje samo jedan trofej. Ta titula prvaka, po svim parametrima, po tradiciji, pripada Nišu. Ja sam pre mesec dana napunio 50 godina, radio sam 23 godine u inostranstvu i tačno znam šta jedan klub treba da odradi da bi bio ozbiljan. Tih pet, šest sezona koliko ja mogu da „iscedim“ iz sebe, želim da poklonim klubu u kojem sam osetio poštovanje i toplinu. Dolazim ovde čistog srca, želja nam je da napravimo u Srbiji jedan evropski klub – zaključio je Teodorović.
 
-Normalno da ćemo prvo kontaktirati naše bivše igrače. Nadam se da će prepoznati projekat i da će se vratiti da nastavimo gde smo stali – dodao je.

Promocija je obavljena u  prostorijama kluba u Domu rukometa, i sve to u prisustvu Ratka Nikolića, proslavljenog reprezentativca, svojevremeno, i to za jednu jedinu utakmicu SEHA lige, igrača „Želje“, aktuelnog direktora muške rukometne reprezentacije Srbije.

– To što smo sada ovde, u ovim prostorijama, dokaz je da se, kao klub, vraćamo normalnom životu. Jesenas smo bili tihi, trpeli dok je bilo teško, ali povukli smo jedan avangardni potez za srpski rukomet. Imamo ozbiljan, četvorogodišnji plan i program ispred sebe, novčanu pomoć koju smo dobili od države i grada koristimo pre svega za struku, jer to je baza, odakle ćemo krenuti u takmičarsku renesansu. Ovo je prvi, siguran sam pravi potez. Đorđe je u svakom smislu „naš“. I ovde u Nišu, a i kao selektor juniorske reprezentacije Srbije – istakao je Slobodan Milosavljević, predsednik Železničara.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball