Teodorović prezadovoljan: Imamo ogromne šanse u nastavku! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Teodorović prezadovoljan: Imamo ogromne šanse u nastavku!

Teodorović prezadovoljan: Imamo ogromne šanse u nastavku!

Marko Marjanović
0 komentar

Juniorska reprezentacija Srbije je dominantnom i zrelom igrom savladala Italiju u poslednjoj utakmici preliminarne faze takmičenja i sa prvog mesta u grupi obezbedila plasman među najboljih osam ekipa Evropskog prvenstva u Portugalu. Izabranici Đorđa Teodorovića su odigrali meč za udžbenike, napravili uspeh, ali su, po mišljenju selektora, još uvek daleko od poslednje reči, jer sledi borba za polufinale.

  • Tolika je sreća i zadovoljstvo da mi je teško da formulišem bilo šta. Ostvaren je onaj prvi cilj i to na volšeban način, bez izgubljene utakmice. Imamo dve pobede, remi sa Islandom i nosimo dva boda iz utakmice sa Nemačkom u sledeću grupu. Imamo ogromne šanse u nastavku zahvaljujući tome da je Nemačka prošla sa nama, a znamo njihov kvalitet. Sada kada se ukrštamo sa Švedskom i Francuskom, postoji realna mogućnost da Nemačka te dve ekipe porazi, tako da u nekim konstelacijama čak i sa jednom pobedom, možda i sa nerešenim rezultatom u jednoj utakmici mi možemo da uđemo u polufinale. Ovo je naš san koji je trenutno dosanjan i sada da vidimo šta ekipa može do kraja da uradi. Bilo bi fenomenalno za naš rukomet da se ponovo vratimo. Obe naše mediteranske selekcije su uzele bronzane medalje, to je izuzetna stvar. Kada bi i juniori uspeli da se okite nekim odličjem bilo bi to fenomenalno da se rukomet vrati na onu poziciju koja mu pripada. Nije to slučajno, to je jedan rad koji je dugotrajan, mukotrpan, tu su odluke koje se povlače na pravi način. Ljudi koji vode Savez vode računa o tome kako će se to razvijati u budućnosti. Svi bi mi hteli sve i odmah, ali to je nemoguće i evo posle nekog određenog vremena rezultati su tu. Imamo veliku slogu u seniorskim ekipama, imamo takvu slogu u juniorskim ekipama, daćemo svi veliku podršku kadetima na njihovom prvenstvu i nadam se da ćemo napraviti neki zapažen rezultat do samog kraja prvenstva – rekao je srpski selektor nakon utakmice.

Ovoga puta, čitav tim je u napadu funkcionisao besprekorno, pa nije bila neophodna šuterska rapsodija Miloša Kosa. Najubojitiji srpski strelac doprineo je sa tri pogotka.

  • Želeo bih da se zahvalim svojoj ekipi i stručnom štabu na fenomentalnom uspehu, da kao prvoplasirana ekipa u grupi prenosimo dva boda u sledeću fazu. Želeo bih da se zahvalim i našem protivniku večeras, ekipi Italije na fer i korektnoj igri. U prvom poluvremenu smo odmah nametnuli svoj ritam, krenuli smo žestoko i odmah se videlo ko će da bude pobednik u ovom duelu. Želeo bih takođe da se zahvalim ljudima u Srbiji koji nas prate i koji nam daju podršku tokom celog ovog turnira do sad. Mi se borimo i dalje i idemo po to polufinale – rekao je levi bek koji ima sve predispozicije da postane velika uzdanica seniorskog nacionalnog tima u budućnosti.

Srbija će prvu utakmicu u glavnoj rundi takmičenja igrati 12. jula od 15:30 časova protiv Švedske, dok će se sa Francuskom sastati 13. jula u 15:30 časova.

Dve prvoplasirane ekipe iz četiri grupe preliminarne faze obezbedilo je plasman u narednu, glavnu rundu takmičenja. Prvu grupu čine Portugal, Španija, Danska i Mađarska, dok se u drugoj grupi glavne runde takmičenja nalaze Švedska, Francuska, Srbija i Nemačka.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball