Balkan-Handball.com

Grad Zrenjanin i RSS obeležavaju 55 godina od prve utakmice reprezentacije u dvorani

Muška reprezentacija Srbije započinje borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020 utakmicom sa selekcijom Belgije u Zrenjaninu (sreda, 18 časova – RTS 2).

Biće to prilika da Rukometni savez Srbije i Grad Zrenjanin podsete na jedan važan detalj iz rukometne i sportske istorije grada na Begeju. Upravo se u hali „Medison“, prvoj namenjenoj sportistima u bivšoj Jugoslaviji, odigrala prva utakmica „pod krovom“ rukometne reprezentacije. Tog 26. januara 1963. godine, Zrenjaninci su imali priliku da na delu vide najbolje jugoslovenske rukometaše koji su savladali Norvešku 21:7.

Tačno 55 godina kasnije, u znak sećanja na prvu utakmicu u dvorani koja je kasnije svedočila i finalu Kupa šampiona lokalnog Proletera, kao i polufinalu KEŠ rukometaša Crvenke, predstavnici Rukometnog saveza Srbije, Grada Zrenjanina i legende Proletera otkriće tablu na hali „Medison“ koja će buduće generacije podsećati na važnost ovog događaja.

Svečanost na kojoj će biti otkrivena tabla održaće se u sredu u 12 časova, kao uvertira za duel Srbije i Belgije u novoj „Kristalnoj dvorani“.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *