Rojević: Vojvodina crpi energiju iz Miljana Vukovljaka! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanSrbija Rojević: Vojvodina crpi energiju iz Miljana Vukovljaka!

Rojević: Vojvodina crpi energiju iz Miljana Vukovljaka!

Marko Marjanović
0 komentar

Spuštena je zavesa na još jedno prvenstvo Srbije, uz ishod koji se ne menja od 2013. godine – šampion države je ekipa Vojvodine. Ovoga puta, novosadski tim je do naslova stigao uz veliku dominaciju, sa 14 pobeda iz isto toliko pobeda u plej-ofu. Poslednja je ostvarena protiv Metaloplastike 35:33, iako je titule obezbeđena još ranije.

Mladi trener Boris Rojević zna samo za pobede i trofeje u domaćim takmičenjima od dolaska na mesto šefa stručnog štaba. Nakon trećeg trofeja u šampionatu, pomoćnik Tonija Đerone u reprezentaciji sumirao je utiske i najavio naredna iskušenja, pre svega napad na grupnu fazu EHF Lige Evrope. Podsetio je da, pred početak upravo završene sezone, Vojvodina nije dovodila naročito zvučna imena.

-Planirali smo Bojana Beljanskog, koji je trebalo da okupi ekipu, da bude nosilac igre ove godine. Vrlo brzo je otpao, mislili smo da smo u velikim problemima. Doveli smo potom neka manje zvučna imena, poput Miljana Vukovljaka, koji su pokazali neverovatnu borbenost i srčanost, na svakom treningu i na svakoj utakmici. Najbolji primer je Miljan Vukovljak koji je praktično već bio zaboravljen u srpskom rukometu. Bio je u Turskoj, Kataru, vratio se ovde na mala vrata. Njegovo srce je kao planina. On je davao tu neverovatnu energiju. Baš sam mu danas na poluvremenu rekao „ekipa se okuplja oko tebe, čim je tvoja energija dobra, dobra je i energija celog tima. Tako je bilo čitave sezone. Da ne zaboravim Miljkovića, i on je došao neprimetno, a odradio je fenomenalan posao u odbrani. njih dvojica su bila srce odbrane. Kurteš se prošle godine borio za opstanak, a kada sam ga stavio na trojku u odbrani, mnogi su mislili da sam lud…Niko ne zna da je poslednjih sedam ili osam kola igrao povređen, i on i Tomić, koji je eksplodirao ove sezone – rekao je između ostalog Rojević.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball