Veselin Vuković novi trener Radničkog iz Kragujevca - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanSrbija Veselin Vuković novi trener Radničkog iz Kragujevca

Veselin Vuković novi trener Radničkog iz Kragujevca

Marko Marjanović
0 komentar

Proslavljeni srpski reprezentativac i trener, Veselin Vuković, novi je šef stručnog štaba Radničkog iz Kragujevca. On će u sredu i zvanično biti predstavljen kao naslednik Đorđa Teodorovića, koji preuzima niški Železničar.

Radnički je u sezoni za nama napravio veliki uspeh osvajanjem trećeg mesta i izlaskom na evro scenu.

Vuković je prošle godine sporazumno okončao svoj angažman u šabačkoj Metaloplastici, koju je vodio u više navrata, a kao igrač učestvovao je i u osvajanju dve titule prvaka Evrope sa ovim klubom, 1985. i 1986. godine. Potom je sa uspehom nastupao i u Španiji, u dresu Atletiko Madrida i Barselone, dok je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio Olimpijske igre 1984. i Svetsko prvenstvo 1986. godine.

Radio je i kao trener juniorske reprezentacije Jugoslavije i pomoćni trener nacionalnog tima na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju. Kasnije je radio na Kipru, da bi ga UO Rukometnog saveza Srbije 1. aprila 2010, imenovao za selektora muške reprezentacije do 2012. godine i Olimpijskih igara u Londonu. Osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu u rukometu 2012, održanom u Beogradu. Sa Metaloplastikom ima i osvojen Kup Srbije u sezoni 2015/16.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball