Vladan Matić predstavljen u Šapcu: Treba nam strpljenje, jedan Obradović se vratio u Partizan pa nije osvajao prve godine (Video) - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanSrbija Vladan Matić predstavljen u Šapcu: Treba nam strpljenje, jedan Obradović se vratio u Partizan pa nije osvajao prve godine (Video)

Vladan Matić predstavljen u Šapcu: Treba nam strpljenje, jedan Obradović se vratio u Partizan pa nije osvajao prve godine (Video)

Marko Marjanović
0 komentar

Vladan Matić je i zvanično promovisan u novog trenera Metaloplastike. 

Dolazak nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, selektora Srbije i trenera sa već zavidnim stažom u tri mađarska kluba, PIK Segedu, Ferencvarošu i Tatabanji, te slovenačkom Celju, govore o ambicijama šabačkog tima u narednoj sezoni.

Matić je poslednjih meseci, od kako se zbog operacije kuka povukao sa kormila Tatabanje posle sedam i po godina, bio bez trenerskog angažmana. Po sopstvenom priznanju, tek kad su počeli pregovori sa Metaloplastikom intenzivnije je pratio zbivanja u domaćoj ligi:

  • Bio sam malo udaljen od svega, ali sam gledao neke utakmice na Jutjubu. Metaloplastika je osvojila kup u prošloj sezoni, što je velika stvar. Najlepše trenutke u istoriji jugoslovenskog i srpskog rukometa napravila je u ovom gradu generacija na čelu sa Miletom Isakovićem i ostalim Vanzemaljcima – rekao je Matić.

O, tome šta jedni od drugih mogu da očekuju nekada levo krilo Šapčana, Partizana, Crvene zvezde i PIK Segeda je bio vrlo konkretan:

  • Momcima mogu da prenesem petnaestogodišnje iskustvo vođenja klubova u Ligi šampiona i Ligi Evrope iz Mađarske i Slovenije. Pokušaćemo da unapredimo igru po pitanju taktičkih detalja i još nekih sitnica. Fizički su bili spremni i biće, ali na kraju te nijanse mogu da budu odlučujuće. Za šta će to na kraju biti dovoljno videćemo. Na kraju krajeva jedan Željko Obradović se vratio u Partizan, pa prve godine nije osvojio nije jedan trofej. Važan će biti pristup, ali mora da prođe i neko vreme adaptacije.

  • Neće biti lako da napravimo nešto više u domaćem prvenstvu. Tu je Vojvodina koja je suvereno vladala poslednjih desetak godina, sad menja sastav, Dinamo se dosta pojačava, Zvezda sa Škrbićem i Peruničićem na čelu kluba takođe, Ratko Đurković, koga dobro poznajem, Vuković je otišao u Kragujevac, tu je i Partizan sa mladom i uvek dobrom ekipom… Biće ujednačena liga gde svako svakog može da pobedi. Isto tako potrebno je i neko vreme da ekipa upozna mene, ja igrače, da vidimo kakav je bio sistem rada, da oni upoznaju moj. Dakle, korak, po korak- istakao je Vladan Matić.

Direktor Metaloplastike, Slaviša Stojinović, nazvao je angažovanje Matića pravim potezom:

  • Jedan od najboljih u poslednjih 20 godina. U to sam bivao sve sigurniji kako su odmicali pregovori. Uveren sam da ćemo svi profitirati, pre svega mladi igrači. Naše ambicije su najviše, da pokušamo da osvojimo titulu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball