ORAN 2022: Srpkinje osvojile Bronzu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

ORAN 2022: Srpkinje osvojile Bronzu!

Ženska reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu! Izabranice Uroša Bregara su u duelu za odličje, drugi put na turniru bile bolje od Portugala, ovoga puta rezultatom 26:22 (10:12).

Srpkinje su slavile zahvaljujući vrhunskoj igri u drugom poluvreenu, tokom kojeg su minus dva sa odmora pretvorile u maksimalnih plus sedam, i rutinski privele utakmicu kraju.

Napad Srbije su predvodile Aleksandra Vukajlović i Jovana Jovović sa sedam pogodaka, dok je Dunja Radević pobedi doprinela sa pet postignutih golova.

UTAKMICA ZA 3. MESTO

PORTUGAL – SRBIJA 22:26 (12:10)

PORTUGAL: Figueira, Rosa, Vargas, Nunjez Monteiro 2, Rodrigez 3, Brito 2, Rezende Rebelo, Fagundes, Pires, Bento de Kampos, M. Duarte 4, Kosta 1, Minsiuna 2, Klaudinjo 4, N. Duarte 4

SRBIJA: Simić, Đurašinović, Radević 5, Mijailović, Ćetković, Obrenović, Vukajlović 7, Inđić, Sukur, Bogunović 1, Jovanović 2, Nuković 1, Veličković, Jovović 7, Tabak, Bojičić 3

SELEKTOR UROŠ BREGAR

  • Posle polufinalne utakmice je baš bilo teško jer smo izgubili velikom razlikom od Hrvatske. Sa druge strane, Portugal je igrao jednu od najboljih utakmica sa Španijom, očekivali smo veoma težak meč i to se i desilo. Počeli smo dobro, onda smo zbog isključenja izgubili ritam, Portugal je preuzeo inicijativu i i otišao na poluvreme sa dva gola prednosti. U drugom poluvremenu smo izuzetno igrali odbranu i napad prvih petnaest minuta, odvojili se na pet golova razlike i priveli utakmicu kraju kako je trebalo.

ALEKSANDRA VUKAJLOVIĆ

  • Želim da zahvalim devojkama na pobedi, ovom turniru na Mediteranskim igrama na kojima smo dale sve od sebe. Od Bajine Bašte gde smo se okupile, gde smo krenule da se upoznajemo, da se uigravamo, svima je bilo teško. Ali mi smo uspele da izvučemo uspeh iz svega toga i drago mi je što smo iz utakmice u utakmicu rasle, što smo sve od prijateljskih susreta uoči turnira shvatile ozbiljno, trudile se da rastemo i napredujemo kao ekipa i u odbrani i u napadu. Pre svega smo se trudile oko dobre odbrane kako bismo što više pomogle našim golmanima, da budemo jače i stabilnije, a samim tim da zatim u napadu dođemo do lakše realizacije. Drago mi je što smo uspele, na ovoj utakmici smo pokazale karakter pre svega, pokazale smo da tim pobeđuje. Držale smo se dogovora da nećemo odustati, šta god da bude, da ćemo dati sve od sebe i da ćemo poginuti na terenu za našu državu. Drago mi je što smo osvojile ovu medalju, četitam svima i Srbijo budi ponosna.

FOTO: OKS/Ivica Veselinov

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *