Balkan-Handball.com

Vojvodina dovela Aleksu Kljajića i Nejca Žmavca!

Osmostruki uzastopni šampion Srbije, novosadska Vojvodina, nastavila je da kroji tim za narednu takmičarsku godinu. Predstavljena su dva nova igrača, srpsko desno krilo Aleksa Kljajić, i slovenački pivotmen Nejc Žmavc.

Jedan od bisera čuvene crvenačke škole, dvadesetpetogodipnji Kljajić, stiže iz Olimpijakosa, a u domovini se afirmisao braneći boje Crvene zvezde, Želeničara, Metaloplastike.

  • Konačno sam u Vojvodini. Vezivalo se moje ime nekoliko godina. Volim da igram na Slanoj Bari i uvek sam nekako pružao dobre partije ovde, nekada u protivničkom dresu, a sada nadam se da ću tako nastaviti u dresu srpskog šampiona. Takođe nadam se da ću nastaviti uspešne igre koje pružaju Crvenčani u RK Vojvodina – izjavio je Kljajić.

Istovremeno je predstavljen i momak od kojeg se očekuje da dodatno osnaži odbranu ekipe Borisa Rojevića. Nejc Žmavc (30) je igrao u Belgiji, Španiji, Alpla Hard u Austriji, dok je u Sloveniji nastupao za  Celje i Maribor.

  • Čim sam kročio u ovu halu, odmah se vidi o kakvom klubu je reč. Drago mi je zbog dolaska u srpski rukomet. Znam da se mnogo očekuje od mene i da trener traži čvrstu igru u odbrani, brz rukomet, mnogo trčanja. Spreman sam da pomognem ekipi. Drago mi je i zbog igranja u SEHA ligi i u EHF kupu – rekao je Žmavc

Vojvodina je prethodno potpisala i najboljeg mladog igrača Evrope iz 2019. godine, takođe Slovenca, Gregu Ocvirka.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *