Srpkinje deset dana pred EP: Hoćemo u drugi krug - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Srpkinje deset dana pred EP: Hoćemo u drugi krug

Srpkinje deset dana pred EP: Hoćemo u drugi krug

zika.bogdanovic
2 komentari

Ženska seniorska reprezentacija Srbije okupila se na početku završnih priprema za Evropsko prvenstvo koje četvrtog decembra počinje u Švedskoj. Na konferenciji za medije govorile su selektorka Dragica Đurić, kao i reprezentativke Katarina Krpež Šlezak, Slađana Pop Lazić i Jovana Risović.

  • Naše misli su usmerene ka tom četvrtom decembru i meču sa Slovenijom. Radićemo dva dana u Beoggradu. U sredu putujemo u Češku gde ćemo igrati na turniru sa domaćinom, Austrijom i Češkom. Probaćemo sve igračice, rezultat nam nije u prvom planu, već uigravanje. Imamo 18 igračica u sastavu, za Švedsku će putovati 17, tako da će te utakmice pomoći i da rešimo tu malu dilemu koju imamo – rekla je selektorka Dragica Đurić i dodala:

  • Po povratku provešćemo pet dana u Vrnjačkoj Banji, a trećeg decembra putujemo za Stokholm. Devojke su orne i raspoložene. Jedva su dočekale da krenu završne pripreme. Imamo desetak dana na raspolaganju da sve ovo iz prethodnih devet meseci skockamo i dočekamo spremni start.

Selektorka je prokomentarisala rivale – Sloveniju, Španiju i Švedsku.

  • Prvi utisak posle žreba bio je „nije tako loše“. Međutim, ispostavilo se da jedino u našoj grupi nema podmlađivanja na startu olimpijskog ciklusa. Šveđanke i Špankinje igraju sa istim sastavima, samo kod Španije fali jedna igračica koja se oprostila. Slovenija igra ozbiljan rukomet tako da ova naša grupa ispada jedna od najtežih. Ništa nam to ne znači, koliko god da je teška. Dogovorile smo se da je naš prvi cilj da prođemo u drugi krug takmičenja. Kada se tamo nađemo, sešćemo za sto i dogovoriti se kako dalje. Videćemo kako bude bilo u trenutku, treba ga iskoristiti, možda će nam i zvezde biti naklonjene. Naš veliki cilj je vezan za četvorogodišnji plan i za plasman na Olimpijske Igre u Tokio. Ovo je tek prvi stepenik. Uz malo sportske sreće možemo da ostvarimo i više nego što je realno u ovom trenutku.

Kapiten Katarina Krpež Šlezak:

  • Najbitnije je da ostanemo sve zdrave i odigramo Prvenstvo kako treba, u najboljem mogućem izdanju. Sve protivnike u grupi dobro znamo. Najvažniji je meč sa Slovenijom. Atmosfera je dobra, verujem da će se to videti i na terenu.

Slađana Pop Lazić, pivotmen:

  • Razmenile smo informacije o protivnicama, što pokazuje da postoji velika želja da ostvarimo dobar rezultat. Motiva ima na pretek, želimo da napravimo što bolji rezultat.

Jovana Risović, golman:

  • Drago mi je da ćemo kroz ovaj prijateljski turnir u Češkoj imati priliku da se još bolje uigramo. Lakše je podizati formu kroz utakmice nego treninge. Imamo deset dana da se spremimo i pokažemo u najboljem svetlu. Start sa Slovenijom je najbitniji. Dobrim rezultatom podigli bismo samopouzdanje za nastavak prvenstva.

Mečevi grupe A igraće se u Stokholmu u dvorani kapaciteta 8.094 mesta.

Srbija -Slovenija 4.12 (15.15 časova)
Srbija – Španija 6.12 (18.30)
Srbija – Švedska 8.12 (20.45)

Možda vam se dopadne

2 komentari

BORG 22/11/2016 - 14:07

Mozete vi da se dogovarate koliko hocete ali na zalost ni grupu necete proci. Tvoj se Dragice ciklus tu zavrsava a devojkama nek je srecno do tokija

Odgovori
jole 23/11/2016 - 00:20

Šta to treba da se selektor „dogovara“ uz sedanje? Ovo još nijedan nije radio.Uostalom, sve govore fotografije, niti na jednoj jedinoj nisam video osmeh Dragicin.Ni ona sama izgleda ne veruje u ono što priča novinarima.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball