Srpkinje ubedljive, Bregar: Da bude još bolje u Beogradu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Srpkinje ubedljive, Bregar: Da bude još bolje u Beogradu

Uros Bregar

Najbolje srpske rukometašice odradile su veći deo posla kada je u pitanju plasman na Svetsko prvenstvo koje je na programu od prvog do 19. decembra u Španiji. Pobeda nad Slovačkom 26:19 (11:10) u Šalji učiniće revanš u sredu na „Banjici“ mnogo relaksiranijim.

Selektor Uroš Bregar je imao uspešan debi i istakao da je pobeda najvažnija:

  • Malo smo izgubili samopuzdanje zog nekih promašenih zicera u prvom poluvremenu, dobili smo i neke lake golove od Slovačke, što ne bismo smeli. Onda smo se dogovorili šta moramo da promenimo i drugo poluvreme smo odigrali mnogo bolje. A kraju je pobeda najvažnija, ima još detalja i u odbrani i napadu na kojima treba raditi. Čeka nas drugo poluvreme u Srbiji za koje treba da se spremimo, da ispravimo ove greške i da bude još bolje.

Raspucana Jovana Kovačević je još motivisanija za revanš u Beogradu:

  • Od početka smo znali da neće biti laka utakmica, znale smo da se one neće predati, da će se boriti. U drugom poluvremenu smo nastavili da radimo ono što smo prethodnih dana isprobavali da igramo i na kraju došli do pobede. Imamo još veću motivaciju za revanš u Beogradu, ostvarili smo prvi cilj, ostvarili pobedu i sad smo još motivisanije da ostvarimo pobedu u Beogradu i plasiramo se na Svetsko prvenstvo.

Kapiten Katarina Krpež -Šlezak smtra da je potrebno još malo vremena da se sve složi kako treba:

  • U početku smo bile u grču, trebalo nam je malo vremena da se opustimo, bilo je dosta grešaka, ali to je sasvim normalno jer tu je novi selektor, novi sistem, potrebno nam je malo vremena da uđemo u sve to. Mislim da je za prvu utakmicu bilo sasvim korektno, treba da ispravimo greške za drugu utakmicu. Ovo je samo prvo poluvreme, srećna sam što smo pobedile, prvi korak je napravljen. Sad nas čeka druga utakmica u kojoj moramo biti mnogo ozbiljnije i da ne pravimo te greške koje smo pravile danas.

Revanš utakmica je na programu u sredu, 21. aprila od 18 časova u SC Voždovac.

Foto: Rukometni savez Slovačke, SZH

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *