Balkan-Handball.com

Srpska „jedinica“ Miroslav Kocić: Pokazali jedinstvo, igra će doći vremenom

Muška rukometna reprezentacija Srbije posle dve zabeležene pobede na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Poljskoj, nalazi se na prvom mestu u grupi 4. Naši reprezentativci pobedili su selekcije Crne Gore kući (25:21) i selekciju Izraela u gostima (26:22), i osvojili maksimalna četiri boda. Nastavak kvalifikacija zakazan je za april, a prvi meč reprezentativci Srbije igraju sa Islandom.

„Pre svega bih se zahvalio i čestitao igračima i celom stručnom štabu, na jednoj velikoj svesti, jednoj velikoj želji i prikazanoj igri kako u prvoj, tako i u drugoj utakmici. Ono što je bilo jako pozitivno jeste da smo mi svi zajedno bili svesni koji je naš zadatak, koja je naša obaveza, i da je svaki igrač znao svoju ulogu, kako na terenu, tako i van njega. Mislim da na reprezentativnom nivou nijednu ekipu nije jednostavno pobediti, da u svim fazama igre moraš da budeš dominantan. Mi se ne zadovoljavamo samo pobedama, već kad iz tih pobeda mogu da se rade analize, i prave koraci prema napred“, rekao je Dejan Perić, vršilac dužnosti selektora muške rukometne reperezentacije Srbije, i dodao, „Mi smo pobedili jednu ekipu koja igra jedan specifičan rukomet, kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja, imali smo padova, što u budućnosti treba ispraviti i raditi na tome. Imali smo slabu realizaciju, ali smo bili opasni sa svih pozicija, i ova razlika je mogla da bude ubedljivija, mada sam jednom prilikom rekao da nekada ekipe odigraju utakmice na vrhunskom nivou i ne pobede, dobro je da smo u jednoj kvalitetnoj utakmici došli do pobede. Prioritet u ove dve utakmice su bile pobede, i nakon toga biće vremena za analize i nadgradnju svega“.

„U ova prva dva kola uzeli smo četiri boda i ostvarili smo ono što smo i hteli, i to je najvažnije od svega. U Izraelu je bilo veoma teško, iako je možda protivnik delovao kao ekipa koja je autsajder, zaista su pokazali jednu borbenost. Mi smo pokazali jedinstvo u pravim momentima, i potpuno zasluženo pobedili. U reprezentaciji se vidi jedinstvo, želja i napredak. Mislim da će igra i sve ostalo doći vremenom, jer smo mi sada proveli samo sedam dana zajedno“, istakao Miroslav Kocić, golman muške rukometne reprezentacije Srbije.

„Bilo je teško, ali očekivali smo takvu utakmicu. Izrael igra atipičan rukomet, sa nekom agresivnom 3-3 odbranom, međutim u većem delu meča smo se dobro snalazili i igrali smo dobru odbranu pre svega, što je glavni razlog pobede“, rekao je Mijajlo Marsenić, reprezentativac Srbije.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *