DOMINANTNA FIGURA SRPSKIH GOLOVA - Miroslav Kocić: "Odbranu smo skockali - Napad problem" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan DOMINANTNA FIGURA SRPSKIH GOLOVA – Miroslav Kocić: „Odbranu smo skockali – Napad problem“

DOMINANTNA FIGURA SRPSKIH GOLOVA – Miroslav Kocić: „Odbranu smo skockali – Napad problem“

zika.bogdanovic
0 komentar

Dominantna figura na srpskim rukometnim terenima već godinama unazad, čuvar mreže novosadske Vojvodine, Miroslav Kocić (33) konačno se našao tamo gde i po kvalitetu pripada – u najboljem srpskom timu. Iskusni Leskovčanin koji već godinama važi za najboljeg igrača Super lige, već na startu sezone je pokazao da će biti veoma važan član tima Momira Rnića. Da nije bilo njegovih odbrana, pobede nad austrijskim Hardom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i trijumf na „Banjici“ protiv Partizana u prvom kolu SEHA South Stream Lige 2013/2014, bio bi teško ostvariv:

– Treći put smo igrali protiv Partizana i treći put pobedili. Kvalitetnija smo ekipa, to se ponovo videlo, ali dosta toga nije štimalo na ovom meču – kaže za Balkan-Handball.com, jedinica Novosađana:

– Dođemo do pet, šest razlike, a onda neodgovornim napadom sve to prospemo i dozvolimo Partizanu da uhvati priključak. Umalo na kraju da od gotove utakmice napravimo problem. Čestitao bih svojim saigračima, sada čekamo Meškov.

Čini se da bi razlika i u golovima u odnosu na Partizan morala da bude veća imajući u vidu sastave timova?

– Trebalo bi da bude veća, istina, bolji smo, to je evidentno, ali drugu utakmicu igramo na dva, tri, četiri gola. Moramo više da se posvetimo napadu, jer je odbrana dobro skockana. Tu imamo igrače koji su već uigrani. Napad je naš trenutni problem.

Meškov je sledeći. Stiže u „Slanu Baru“, koja baš i nije puna kada se igra rukomet…

– Ne poznajem previše beloruski tim, ali bi druga pobeda značila puno. Pred našom publikom možemo da igramo sa njima i pokušamo da pobedimo. Što se tiče publike, hala je malo izvan grada, to je verovatno problem. Nisam Novosađanin, tako da mi je teško da odgovorim. Ako krenemo da pobeđujemo, doći će i navijači.

Šta je realnost ove godine za Vojvodinu u SEHI?

– Mislim da možemo da se plasiramo u šest najboljih ekipa, s obzirom da će verovatno to biti model završnice – F6. Još ne znamo kvalitet svih protivnika, ali to je nešto što je realno.

Posle dobre sezone u Zaječaru, dobro je krenulo po tebe i na golu Novosađana?

– Ne znam da li se to očekivalo ili ne, ali ja sam zadovoljan. Vidim da su i ljudi iz kluba zadovoljni – zaključuje sa osmehom Kocić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball