Srpski junak, Uroš Tomić: "Samo sam skočio i to je to" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Srpski junak, Uroš Tomić: „Samo sam skočio i to je to“

Srpski junak, Uroš Tomić: „Samo sam skočio i to je to“

zika.bogdanovic
0 komentar

Na početku priprema je bio treća opcija za gol reprezentacije Srbije, ali se odličnom formom nametnuo treneru Vladimiru Dragićeviću, koji je odlučio da na Svetsko prvenstvo povede sva tri golmana i nije pogrešio. Povreda Mihajla Radovanovića, nadomeštena je sjajnom partijom mladog Knjaževčanina, Uroša Tomića, koji je u meču sa Danskom potvrdio raskošni talenat, a sa 15 odbrana, i onom najvažnijom u poslednjoj sekundi meča, izrastao u pravog heroja “Borika”:

– Bila je ovo vrlo teška utakmica, pogotovo, posle poraza od sinoć Želeli smo pobedu, ali i ovaj rezultat je fenomenalan. Danci ko Danci. Fenomenalna ekipa, ali smo se izborili. Odbrana nam je bila možda i najbolja do sada na SP. Spremali smo se za njih. Znali smo da ovu utakmicu možemo dobiti samo odbranom. Na kraju 24:24, dobar rezultat – rekao je Tomić, koji je i otkrio kada je saznao da će biti starter:

– Na sastanku pred utakmicu. Znao sam još jutros da se Mihajlo povredio, ali nisam znao da ću braniti. Kada sam saznao da počinjem, želeo sam da meč što pre krene. Rekao sam sebi da moram da dam 120% sebe. Najvažnije za golmana je da dobro otvori utakmicu. Dobro sam branio na startu i dobio samopouzdanje – rekao je Tomić, objasnivši i poslednji šut danskog pivotmena:

– Sećam se samo das am skočio u njega i to je to. Gledao sam da mu poklopim ruku i šta Bog da – a Bog je dao…

– Moramo da damo 120% i protiv Angole. Moramo da pobedimo i mislim da je drugo mesto sasvim zadovoljavajuće – zaključio je Tomić.

Levi bek “orlića” Stefan Ilić, pogodio je u pretposlednjem napadu, baš kada je trebalo:

– Totalno druga priča nego posle Tunisa. Protiv njih smo gubili i pet razlike, a na kraju neiskusno izgubili. Kao što smo prve dve pobede zaboravili, tako smo i taj poraz arhivirali i to se isplatilo.

Nije bilo bojazni da golman Radovanović neće dobiti dobru zamenu…

– Imamo dobru klupu i verujemo u svakog momka koji je došao ovde da igra za reprezentaciju. Svi se borimo srcem, svi ostavljamo srce na parketu. Presudila je odbrana, želja, sve se pokazalo kao odlično. Danci su individualno bolji od nas maltene na svkaoj poziciji, ali mi smo kolektiv, ekipa, porodica. Ceo život smo zajedno i to je presudilo.

Angola je dugo mučila Francusku. Da li može iznenaditi?

– Neću ništa da pričam. Daćemo 180% da pobedimo, tri srca na terenu…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball